loader

Addbanner

KOKKINOS SMILE CLINIC

Orthodontics & Pediatric Dentistry
 • 5.0/5
 • 7583 view(s)

KOKKINOS SMILE CLINIC

Orthodontics & Pediatric Dentistry


 

Το ορθοδοντικό και παιδοδοντιατρικό κέντρο Kokkinos Smile Clinic ιδρύθηκε το 1995 από τον ορθοδοντικό Δρ. Πέτρο Κόκκινο και την παιδοδοντίατρο Δρ. Νίκη Κόκκινου. Ήταν το πρώτο οδοντιατρείο που εξειδικευόταν και συνεχίζει να εξειδικεύεται, αποκλειστικά σε δύο και μοναδικά οδοντιατρικά αντικείμενα: Της ορθοδοντικής για παιδιά και ενήλικες και της οδοντιατρικής για παιδιά, εφήβους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

 

Στην πορεία του χρόνου το ιατρείο μας μεγάλωσε και απόκτησε συνεργάτες γιατρούς και μια πολύ καλά εκπαιδευμένη ομάδα.

 

Η ομάδα μας σας προσφέρει μια μοναδική υπηρεσία που δε θα βρείτε συνήθως. Οι ασθενείς μας ξεκινάνε μαζί μας στην ηλικία του ενός έτους και συνεχίζουν μέχρι να ενηλικιωθούν. ‘Οταν φεύγουν από το ιατρείο μας είναι απαλλαγμένοι από οποιαδήποτε οδοντιατρικά ή ορθοδοντικά προβλήματα και το πιο σημαντικό είναι ότι έχουν αποβάλει την οδοντιατρική φοβία και έχουν ήδη αποκτήσει τη σωστή οδοντιατρική νοοτροπία.

 

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που αποκομίζουν οι ασθενείς μας είναι το γεγονός ότι υπάρχει στενή και συνεχής παρακολούθηση από τα δύο τμήματα καθ’όλα αυτά τα χρόνια. Το γεγονός αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να παρεμβαίνουμε, για οποιοδήποτε οδοντιατρικό ή ορθοδοντικό πρόβλημα κατά το βέλτιστο χρόνο, καθιστώντας έτσι τη θεραπεία πιο αποτελεσματική και λιγότερο περίπλοκη.

 

Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό το πλεονέκτημα μας βοηθά να περιοριστούμε στην πρόληψη μόνο, η οποία εξαλείφει τελικά την ανάγκη για θεραπεία.

 

Η κλινική Kokkinos Smile Clinic είναι το πρώτο ιατρικό κέντρο και η μοναδική οδοντιατρική κλινική στην Κύπρο με πιστοποίηση ISO.

 

Δίνουμε εξαιρετικά μεγάλη σημασία στις λεπτομέρειες όλων των διαδικασιών που ακολουθούνται σε όλα τα τμήματα του κέντρου μας. Το προσωπικό μας εργάζεται μαζί ως μια ομάδα και ακολουθεί γραπτές διαδικασίες και πρωτόκολλο εργασίας για την καλύτερη διεκπεραίωση του ρόλου του σε ένα πρότυπο εργασιακό περιβάλλον.

 

ΤΟ ΟΡΑΜΑ

 

Η κλινική μας να γίνει:

Κέντρο και σημείο αναφοράς παροχής των πιο άρτιων και προηγμένων παιδοδοντιατρικών και ορθοδοντικών υπηρεσιών στην Κύπρο. Εκπαιδευτικό κέντρο με αποδέκτες το κοινό και την οδοντιατρική & ιατρική κοινότητα.

 

Η αποστολή μας:

Να κάνουμε την οδοντιατρική φοβία, την τερηδόνα, τα ορθοδοντικά προβλήματα και τα προβλήματα δυσλειτουργίας του στοματογναθικού συστήματος, παρελθόν!

 

Η αρχή μας:

Το μόνο συμφέρον που μετράει είναι το συμφέρον του ασθενή.

 

ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

 

Δρ. Πέτρος Κόκκινος, DDS, Ειδικός Ορθοδοντικός

 

Ο Δρ. Πέτρος Κόκκινος αποφοίτησε από την οδοντιατρική σχολή Αθηνών και ειδικεύθηκε στην ορθοδοντική στην οδοντιατρική σχολή του Louisiana State University (LSU) στη Νέα Ορλεάνη ,στις ΗΠΑ. Αργότερα εξειδικεύθηκε στην Κρανιογναθική ορθοδοντική και ιατρική σύγκλεισης των δοντιών στο Σαν Φρανσισκο στις ΗΠΑ με τον καθηγητή Sadao Sato.

 

Είναι επισκέπτης λέκτωρας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ορθοδοντικής της οδοντιατρικής σχολής του πανεπιστημίου LSU στις ΗΠΑ. Εξιδικεύεται:

 

1) Στη θεραπεία ασθενών με δυσλειτουργίες του κρανιογναθικού συμπλέγματος (πόνος και ήχοι στις κροταφογναθικές αρθρώσεις, περιορισμός στη διάνοιξη του στόματος, συχνοί πονοκέφαλοι, ημικρανίες, βούισμα στα αυτιά, χρόνιος αυχενικός πόνος κλπ)

 

2) Στη μη χειρουργική αντιμετώπιση ασθενών με σοβαρές σκελετικές δυσαρμονίες των οποίων η θεραπεία με την συμβατική ορθοδοντική θα γινόταν με ορθογναθική επέμβαση και 3) Στην πρόληψη και έγκαιρη διόρθωση σκελετικών δυσαρμονιών στα παιδιά ώστε μεγαλώνοντας να μη χρειαστούν χειρουργική επέμβαση .

 

Είναι ένας από τους ιδρυτές του κέντρου Kokkinos smile clinic το οποίο εξιδικεύεται στην ορθοδοντική και παιδοδοντια. Δίνει διαλέξεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό και έχει δημοσιεύσει αριθμό άρθρων σε διεθνή περιοδικά.

 

Δρ. Nίκη Κόκκινου, DDS

 

Σπούδασε Οδοντιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έλαβε το πτυχίο του Χειρουργού Οδοντιάτρου το 1988. Έλαβε πτυχίο ειδίκευσης στην Παιδοδοντιατρική από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Λουϊζιάνα Louiziana State University (LSU) το 1993. Ακολούθως, εργάστηκε ως βοηθός κλινική καθηγήτρια στο πιο πάνω πανεπιστήμιο.

 

Κατά τη φοίτησή της στο πανεπιστήμιο LSUMC βραβεύτηκε με το βραβείο Ralf McDonald για το καλύτερο μεταπτυχιακό ερευνητικό έργο στις Η.Π.Α. στον τομέα της Παιδοδοντιατρικής για το έτος 1994.

 

Διετέλεσε Πρόεδρος παιδοδοντιατρικής εταιρείας Κύπρου για τα έτη 2010-2016.
Εκλέχτηκε ευρωπαϊκή επίτροπος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Παιδοδοντιατρικής για τα έτη 2015-2019.

 

Δρ. Δέσπω Σωτηρίου, DDS, MsC

 

Σπούδασε Οδοντιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έλαβε το πτυχίο του Χειρουργού Οδοντιάτρου το 2005. Έλαβε πτυχίο ειδίκευσης στην Παιδοδοντιατρική από την Οδοντιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών το 2010 και μεταπτυχιακό δίπλωμα στο ίδιο αντικείμενο (MSc) το 2011.

 

Ταυτόχρονα με τις σπουδές της, εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο ίδιο πανεπιστήμιο. 1ο Βραβείο Έρευνας για μεταπτυχιακούς φοιτητές – Τμήμα Παιδοδοντιατρικής Αθηνών με θέμα «Clinical performance and survival of fixed space maintainers: A 7 – year retrospective cohort investigation».

 

Δρ. Ελένη Σιάμπλεττου

 

Σπούδασε οδοντιατρική στην 1η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Καρόλου στην Πράγα, Τσεχία. Συνέχισε την εκπαίδευσή της στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Προηγμένης Οδοντιατρικής όπου επικεντρώθηκε στην αισθητική οδοντιατρική και αποκατάσταση εμφυτευμάτων.

 

H Δρ. Σιάμπλεττου έχει εκπαιδευτεί στον τομέα της Κροταφογναθικής Οδοντιατρικής (Functional Dentistry) για να προσφέρει λύσεις σε δυσλειτουργίες σύγκλεισης και κροταφογναθικής άρθρωσης. Η Ελένη Σιάμπλεττου είναι υπεύθυνη για τις θεραπείες στην Κλινική Εφήβων.

Specialties

 • DENTAL SURGEON
 • ESTHETIC DENTISTRY
 • GENERAL DENTISTS
 • PEDIATRIC DENTISTRY
 • PREVENTIVE DENTISTRY

2  Review(s)

Average Rating

5.0
1 Stars 0%
2 Stars 0%
3 Stars 0%
4 Stars 0%
5 Stars 100%
 • Reviewer

  unnamed

  7 years ago

 • Reviewer

  unnamed

  7 years ago

 • WE TAKE REVIEWS VERY SERIOUSLY AND DO NOT ALLOW ANY ABUSE. PLEASE PROVIDE ONLY TRUE INFORMATION. ANY ABUSIVE REVIEWS WILL NOT BE PUBLISHED.

Leave Your Review

Please Login To add Review