loader

Addbanner

Dr Kyriakos Koutsoftas

Δερματολόγος – Κοσμητολόγος
 • 5.0/5
 • 13406 view(s)

Δρ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ι. KOUTΣΟΦΤΑΣ M.D.

 

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος – Κοσμητολόγος (αισθητική δερματολογία)

Παιδοδερματολογία

Λέκτορας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου


Peeling.

Με την εφαρμογή ενός απολεπιστικού χημικού παράγοντα πάνω στο δέρμα προκαλείται ελεγχόμενος τραυματισμός με σκοπό την απομάκρυνση των επιφανειακών στοιβάδων του δέρματος. Το peeling χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των ρυτίδων, των ακτινικών υπερκερατώσεων, των μελαγχρωματικών δυσχρωμιών που οφείλονται στον ήλιο ειδικά την ηλιακή φακή, της μεταφλεγμονώδους υπερμελάγχρωσης, του μελάσματος (πανάδες), της ακμής, των ουλών της ακμής και του λιπαρού δέρματος με μεγάλους πόρους. Ο σκοπός είναι η αναγέννηση νέου ιστού και η βελτίωση της υφής του δέρματος με μακράς διαρκείας θεραπευτικά και αισθητικά οφέλη. Η τεχνική απαιτεί εμπειρία και θα πρέπει να εφαρμόζεται από ιατρούς προκειμένου να αποφευχθούν παρενέργειες και επιπλοκές.


Εφαρμογή βοτουλινικής τοξίνης (BOTOX).

Η βοτουλινική τοξίνη εκτός από τις άλλες κλινικές εφαρμογές (βλεφαρόσπασμο, σπαστικό ραιβόκρανο, κεφαλαλγία τάσεως), χρησιμοποιείται με πολύ καλά αποτελέσματα στη δερματολογία για την αντιμετώπιση της υπεριδρώσεως και των δυναμικών ρυτίδων έκφρασης του προσώπου.

Η δράση του φαρμάκου (όσον αφόρα τις ρυτίδες) δεν επιτρέπει την κίνηση των μυών, γεγονός που οδηγεί σε σταδιακή λείανση και μείωση του βάθους των ρυτίδων. Η διαδικασία είναι σύντομη και επιτρέπει στον ασθενή να συνεχίσει τις δραστηριότητες του αμέσως μετά την έξοδο του από το ιατρείο.

Το φάρμακο χρησιμοποιείται κυρίως για τις ρυτίδες στο μέτωπο, μεσόφρυδο, «πόδι της χήνας», περίγραμμα προσώπου και λαιμό. Η διαδικασία είναι σύντομη και γίνεται με πολύ λεπτές βελόνες σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου.

 

Ενέσιμα εμφυτεύματα.

Πρόκειται για ουσίες που ενιονται στο δέρμα με σκοπό την αύξηση του όγκου του. Έτσι επιτυγχάνεται ανύψωση αυλακών, ρυτίδων και ουλών.

Ένα είδος εμφυτεύματος που χρησιμοποιείται ευρέως είναι το υαλουρονικο οξύ. Στον άνθρωπο, βρίσκεται σε πολλούς ιστούς όπως στο δέρμα, στον οφθαλμό, στις αρθρώσεις και στους μυς. Στην αισθητική δερματολογία το χρησιμοποιούμε για ενυδάτωση, αύξηση του όγκου του δέρματος, αντιμετώπιση των λεπτών ρυτίδων και γραμμών και επανακαθορισμό του σχήματος και του όγκου των χειλών. Είναι απορροφήσιμο εμφύτευμα, συνεπώς το αισθητικό αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο, γεγονός που εξαλείφει κάθε κίνδυνο μόνιμης αλλαγής.

 

Μεσοθεραπεία.

Ένα μείγμα ουσιών που αποτελούνται από υαλουρονικο οξύ, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, και ανόργανα άλατα ενιεται στο κυρίως δέρμα (ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα) με τη χρήση πολύ λεπτών βελονών, έτσι ώστε ο ασθενής να μη νιώθει πόνο αλλά μια ελαφριά ενόχληση η οποία ελαχιστοποιείται με την εφαρμογή αναισθητικής κρέμας πριν τη συνεδρία. Η μέθοδος χρησιμοποιείται για πρόσωπο, μαλλιά και σώμα. Όσον αφορά το πρόσωπο πετυχαίνουμε μείωση των πολύ λεπτών ρυτίδων, βαθιά ενυδάτωση, σύσφιξη, λάμψη και επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης μέσω της ισχυρής αντιοξειδωτικής δράσης των ουσιών αυτών. Αποτελεί άριστη επιλογή για τα φωτογηρασμένα, πρόωρα γερασμένα, αφυδατωμένα και θαμπά δέρματα. Στο τριχωτό της κεφαλής χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση αλωπεκίας και τριχόπτωσης ποικίλης αιτιολογίας καθώς επίσης και για τη βελτίωση της εικόνας και της υφής των μαλλιών (αδύνατα, ταλαιπωρημένα, λιπαρά) ακόμη και σε συνδυασμό με άλλες τοπικές αγωγές.Στο σώμα χρησιμοποιείται για κυτταρίτιδα, λιπόλυση και σύσφιξη σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή και ήπια άσκηση.

 

Χαρτογράφηση σπίλων.

Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι έχουμε στο σώμα μας σπίλους (ελιές). Η εξέταση των σπίλων γίνεται με τη χρήση ειδικού μηχανήματος που λέγεται δερματοσκόπιο. Με τη βοήθεια ενός ειδικού προγράμματος υπολογιστή, οι εικόνες της δερματοσκόπησης μπορούν να αποθηκευτούν, έτσι ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθηση ενός σπίλου σε βάθος χρόνου. Στην επόμενη εξέταση μπορούμε να ανιχνεύσουμε τυχόν αλλαγές σε κάποια χαρακτηριστικά του σπίλου με τη σύγκριση των εικόνων, οπότε, αν κριθεί σκόπιμο από τον ιατρό, ο σπίλος μπορεί να αφαιρεθεί. Η αφαίρεση σπίλων είναι μια επεμβατική διαδικασία και γίνεται στο χώρο του ιατρείου όπου υπάρχει όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός.

 

Laser – Αποτρίχωση, μελαχρωματικές βλάβες, τατουάζ.

Τα τελευταία χρόνια τα laser έχουν προοδεύσει με ταχύτατους ρυθμούς ώστε η τεχνολογία αυτή να αποτελεί θεραπευτική επιλογή για την αντιμετώπιση ποικίλλων παθήσεων του δέρματος όπως ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, αγγειακές, μελαγχρωματικές βλάβες, γεροντικές κηλίδες, ευρυαγγείες προσώπου, αναζωογόνηση και σύσφιξη προσώπου κ.α. Πρακτικά η φωτεινή ενέργεια που προσπίπτει στους ιστούς μετατρέπεται σε θερμική με στόχο την επιλεκτική καταστροφή της βλάβης με τη μικρότερη δυνατή επίδραση στους περιβάλλοντες ιστούς. Στο ιατρείο υπάρχει δυνατότητα για laser αποτρίχωσης με Candela -alexandrite τελευταίας τεχνολογίας που μεγιστοποιεί το αποτέλεσμα με μεγάλο προφίλ ασφαλείας και ανεκτικότητας .Q-switch laser για θεραπεία μελαχρωματικών κηλίδων και τατουάζ.

 

JET PEEL - Οξυγoνοθεραπεία.

Η επαναστατική θεραπεία που συμπεριλαμβάνει ταυτόχρονη απολέπιση ,ενυδάτωση, αποστείρωση δέρματος, με ταυτόχρονη απορρόφηση βιταμινών και υαλλουρονικού οξέος.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

 1. Δερματολογία
 2. Παιδοδερματολογία
 3. Δερματοχειρουργική
 4. Αισθητική Δερματολογία
 5. Laser – Αποτρίχωση, ηλιακές βλάβες, τατουάζ
 6. Διαγνωστική δερματολογία ενήλικων και παιδιών (παιδοδερματολογία)
 7. Βιοψία δέρματος
 8. Δερματοχειρουργική (αφαίρεση ελιών , λιπωμάτων, σκαθάρων κτλ)
 9. Κρυοχειρουργική
 10. Ηλεκτροχειρουργική
 11. Διάγνωση κακοηθειών δέρματος
 12. Χρήση διάφορων τύπων lasers
 13. Αισθητική δερματολογία

Specialties

 • COSMETOLOGY/AESTHETIC
 • DERMATOLOGIST-VENEREOLOGIST

In-Network Insurance

 • Private

Experience

 • Επιστημονικός Συνεργάτης και Λέκτορας Δερματολογίας  (Jan, 2017 - Current)

  Ιατρική Σχολή Πανεπιστ. Κύπρου

Education

 • Ρωσικό Κρατικό Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Ομοσπονδιακού πρακτορείου υγείας και κοινωνικής ανάπτυξης, Μόσχα   

Honours & Awards

 • Θεραπευτική Αγωγή  (June 27, 2009)

  Την 27/6/2009 του απονεμήθηκε το δίπλωμα ιατρικής «θεραπευτική αγωγή» με αριθμό 0023467 από Ρωσικό Κρατικό Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Ομοσπονδιακού πρακτορείου υγείας και κοινωνικής ανάπτυξης στη Μόσχα.

 • Δερματολογία – Αφροδισιολογία  (September 25, 2009)

  Από τις 25/09/2005 μέχρι τις 25/9/2009 ο Δρ. Κουτσόφτας συμπλήρωσε πλήρως το προγραμματισμένο σχεδιασμό ετοιμασίας ειδικού ιατρού στην ειδικότητα της Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας και απέκτησε πιστοποιητικό ειδικού με αριθμό μητρώου 837, στο Ρωσικό Κρατικό Πανεπιστήμιο του Ομοσπονδιακού πρακτορείου υγείας και κοινωνικής ανάπτυξης στη Μόσχα.

 • Δερματολόγος – Κοσμητολόγος  (June 6, 2007)

  Την 6/6/2007 του απονεμήθηκε το δίπλωμα του Δερματολόγου – Κοσμητολόγου με αριθμό 1959 (6/6/2007)

 • Επιλεκτικά ζητήματα ογκολογίας στη δερματολογία»   (November 29, 2008)

  Από την 17/11/2008 – 29/11/2008 διεξήγαγε βραχυπρόθεσμη αναβάθμιση της ειδικότητας με θέμα «επιλεκτικά ζητήματα ογκολογίας στη δερματολογία»

 • Δερματολογία – Αφροδισιολογία και αισθητική δερματολογίας.   

  Επίσης κατά την διάρκεια των σπουδών του μέχρι και σήμερα, ο Δρ. Κουτσόφτας παρακολούθησε διάφορα διεθνή και τοπικά συνέδρια Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας και αισθητικής δερματολογίας .

Photo Gallery

1  Review(s)

Average Rating

5.0
1 Stars 0%
2 Stars 0%
3 Stars 0%
4 Stars 0%
5 Stars 100%
 • Reviewer

  unnamed

  4 years ago

  Πολύ επαγγελματίας, έμεινα πολύ ευχαριστημένη.

 • WE TAKE REVIEWS VERY SERIOUSLY AND DO NOT ALLOW ANY ABUSE. PLEASE PROVIDE ONLY TRUE INFORMATION. ANY ABUSIVE REVIEWS WILL NOT BE PUBLISHED.

Leave Your Review

Please Login To add Review
Consult Q&A

Get answers to your queries now

Ask Question

Questions

No query answered yet.