loader

Addbanner

Dr Athina Magia

Gynecologist and Obstetrician
  • 174 view(s)

Δρ. ΜΑΓΙΑ ΑΘΗΝΑ MD, MSc

Ειδικός Μαιευτήρας- Χειρουργός Γυναικολόγος


 

Η Δρ. ΜΑΓΙΑ ΑΘΗΝΑ MD, MSc μετά την εξαετή ολοκλήρωση των σπουδών της στην Ιατρική, από το 2013 έως το 2019 συνέχισε την εκπαίδευση της λαμβάνοντας τον τίτλο ως «Ειδικός Μαιευτήρας- Χειρουργός Γυναικολόγος» στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έκτοτε διατηρεί Ιατρείο στο Ιατρικό Κέντρο Μητέρα και παιδί.

 

Στα πλαίσια της ειδικότητας της διετέλεσε πληθώρα φυσιολογικών τοκετών, καισαρικών τομών, χειρουργικών επεμβάσεων όπως θεραπευτικών μεθόδων στην Ουρογυναικολογία, Διαταραχών του Πυελικού Εδάφους, στην Ενδοσκοπική Χειρουργική όπως Υστεροσκοπική και Λαπαροσκοπική Χειρουργική, Γυναικολογική Ογκολογία και Χειρουργική Μαστού.

 

Το 2014 ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος της ειδίκευσης της στην Γενική Χειρουργική στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, Κρήτης. Μέρος της εκπαίδευσης της έχει επιτελεσθεί στο τμήμα Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας, Αναπαραγωγικής Ενδοκρινολογίας, Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης στην Β Μαιευτική- Γυναικολογική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αρεταίειο Νοσοκομείο.

 

Κατέχει πιστοποίηση στην πραγματοποίηση Υπερηχογραφήματος 1ου και 3ου Τριμήνου, στην διενέργεια 3D και 4D υπερηχογραφήματος από την Ελληνική Εταιρεία Υπερήχων στη Μαιευτική και Γυναικολογία, στην Διαγνωστική και Επεμβατική Υστεροσκόπηση και στην Γυναικολογική Λαπαροσκοπική Χειρουργική από την Ελληνική Εταιρεία Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης.

 

Το 2020 έλαβε μεταπτυχιακή εκπαίδευση «Master» με τίτλο «Προγεννητικός Έλεγχος- Τοκετός- Αντισύλληψη» με βαθμό Άριστα, του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με βραβευμένο τίτλο μεταπτυχιακής εργασίας “Η Αξία του PCR στην Κύηση”. Η οποία αναφέρεται στην πραγματοποίηση της εξέτασης Doppler κατά την διάρκεια της κύησης, ένα ισχυρό εργαλείο παρακολούθησης ώστε να αξιολογηθεί σωστά η ανάπτυξη και το καλώς έχειν του εμβρύου.

 

Η Δρ. Μαγιά Αθηνά κατόπιν της ιδιαίτερης εκπαίδευσης της υποστηρίζει την «Αδιαφιλονίκητη Αξία του Φυσιολογικού Τοκετού» έχοντας ως στόχο την ουσιαστική καθοδήγηση για την σημαντική αξία που έχει η επιλογή της φυσιολογικής διαδικασίας του τοκετού και ενθαρρύνει την διετέλεση του φυσιολογικού τοκετού, κατόπιν συνεχής παρακολούθησης και αρωγής σε αυτή την προσπάθεια. Συστήνει επίσης ότι η μαιευτική φροντίδα πρέπει να είναι ποιοτική, προσβάσιμη, αποτελεσματική, ασφαλής και ισότιμη για όλες τις γυναίκες.

 

Έχει λάβει ολοκληρωμένη εκπαίδευση στην Μαστολογία, αποκτώντας το δίπλωμα με τίτλο «Ειδικός Μαστολόγος» από την Ελληνική Σχολή Μαστολογίας Αθηνών – Senologic Hellenic Society.

 

Δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές αποκατάστασης ακράτειας ούρων από προσπάθεια (Stress Urinary Incontinence) με την πραγματοποίηση επέμβασης Ταινίας Ελεύθερης Τάσης (TVT). Αποκατάσταση χαλάρωσης του πυελικού εδάφους, πρόπτωσης των πυελικών οργάνων διαμέσου των κολπικών τοιχωμάτων όπως πρόπτωση της μήτρας, της Ουροδόχου Κύστης (κυστεοκήλης) και του Ορθού (ορθοκήλης) με την μέθοδο της κολπικής υστερεκτομής και κολπορραφής.

 

Ακολούθως πρόσφατα ξεκίνησε την εκπαίδευση της στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (Master) «Ανθρώπινη Αναπαραγωγή του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Επιτρέποντας την αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με την Γυναικεία Υπογονιμότητα και του Υπογόνιμου Ζευγαριού, μέσω τεχνικών και παρεμβάσεων που αποσκοπούν στην επίτευξη τεκνοποίησης.

 

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης λαμβάνει μέρος σε πολυάριθμα σεμινάρια- συνέδρια Μαιευτικού και Γυναικολογικού περιεχομένου Πανευρωπαϊκά.

Από το 2019 έως σήμερα εξακολουθεί να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου διατηρώντας προσωπικό ιατρείο στο Ιατρικό Κέντρο Μητέρα και Παιδί στην Λευκωσία. Υποστηρίζει και ενθαρρύνει την εξέλιξη του φυσιολογικού τοκετού, κατόπιν συνεχής παρακολούθησης.

Associated Hospitals / Clinics

Specialties

  • GYNECOLOGIST-OBSTETRICIAN

0  Review(s)

  • WE TAKE REVIEWS VERY SERIOUSLY AND DO NOT ALLOW ANY ABUSE. PLEASE PROVIDE ONLY TRUE INFORMATION. ANY ABUSIVE REVIEWS WILL NOT BE PUBLISHED.

Leave Your Review

Please Login To add Review
Consult Q&A

Get answers to your queries now

Ask Question

Questions

No query answered yet.