loader

Addbanner

Dr Andreas Demetriades

Urology
 • 262 view(s)

Δρ. Ανδρέας Δημητριάδης MD FEBU |

ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ / ΟΥΡΟ-ΟΓΚΟΛΟΓΟΣ

Dr Andreas Demetriades MD FEBU |

UROLOGIST


O Δρ. Ανδρέας Δημητριάδης γεννήθηκε στη Λευκωσία και μεγάλωσε στα Λατσιά. Η καταγωγή του είναι από την Άλωνα Πιτσιλιάς και από το κατεχόμενο Παλαίκυθρο. Αποφοίτησε με άριστα το 2006 από το Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα και ακολούθως ολοκλήρωσε την 25μηνη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος Ανθυπολογαχός Πεζικού.


Το 2008 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όπου αποφοίτησε το 2014.
Με το πέρας των σπουδών του ξεκίνησε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής στη Γερμανία στο Marien Hospital Marl, ένα από τα σημαντικά χειρουργικά κέντρα του βορείου Ruhr στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας. Εκεί εργάστηκε δύο χρόνια αποκτώντας πείρα τόσο στη Γενική Χειρουργική, όσο και στην Ορθοπεδική και Εντατικολογία ολοκληρώνοντας το Common Trunk της Γενικής Χειρουργικής.


Ακολούθως συνέχισε την ειδικότητά που επιθυμούσε, την Ουρολογία, στο St Josefs Hospital στο Dortmund το 2017. Εκεί είχε την ευκαιρία να ξεκινήσει την επαφή του με την ρομποτική χειρουργική όπου συνέβαλε στην συγκρότηση του ρομποτικού κέντρου της Ουρολογικής, εργαζόμενος στο πλευρό του διευθυντή του στις πρώτες ρομποτικές επεμβάσεις της κλινικής.


Το 2018 μετατέθηκε στην ουρολογική κλινική του Prosper Hospital Recklinghausen, ενός εκ των τριών κορυφαίων ρομποτικών κέντρων της Γερμανίας, και εκ των μεγάλων ουρολογικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Εκεί ειδικεύτηκε ερχόμενος σε επαφή με την ολότητα του φάσματος της Ουρολογίας σε μία κλινική με σχεδόν 2500 κλινικά περιστατικά ετησίως και σχεδόν 3000 περιστατικά ημερήσιας νοσηλίας ετησίως.


Το 2021 ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Ουρολογίας περνώντας με επιτυχία της εξετάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Westfalen-Lippe στο Μίνστερ και συνέχισε στο Prosper τη σταδιοδρομία του ως μόνιμος Επιμελητής Β’. Από τη θέση αυτή του ανατέθηκε η συγκρότηση του τμήματος Ουρο-ογκολογίας/Χημειοθεραπειών της Ουρολογικής Κλινικής.


Ετσι ξεκίνησε η πορεία του στο τμήμα των χημειοθεραπειών όπου συντόνιζε αρχικώς ενδονοσοκομειακά και ακολούθως συνέστησε το ουρολογικό τμήμα ημερήσιας νοσηλείας του νοσοκομείου και είχε τη δυνατότητα να εφαρμόσει συμβατικές χημειοθεραπείες, σύγχρονες ορμονοθεραπείες και τις νεότατες ανοσοθεραπείες σε ογκολογικούς ασθενείς της Ουρολογικής Κλινικής.


Εξαιτίας αυτής της προσπάθειας μπόρεσε το τμήμα να αποκτήσει τον τίτλο του Ουρο-ογκολογικού Κέντρου, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των εξωτερικών ουρολόγων αλλά και των ασθενών που παραπέμφθηκαν για θεραπεία στην κλινική. Με αυτό τον τίτλο, η Ουρολογική Κλινική του Prosper Hospital κατέστη η μοναδική μη πανεπιστημιακή με αυτή τη διάκριση ποιοτικών ογκολογικών υπηρεσιών του κρατιδίου.


Ο Δρ. Δημητριάδης κατάφερε κατά τη διάρκεια αυτής της επίπονης προσπάθειας να αποκτήσει και την ειδικότητα της “Medikamentöse Tumortherapie’’ που φέρουν οι ειδικοί ιατροί άλλων ειδικοτήτων που έχουν εντρυφήσει στο πεδίο της Ογκολογίας της ειδικότητάς τους. Η ειδικότητα αυτή του απονεμήθηκε επίσης κατόπιν επιτυχών εξετάσεων στον Ιατρικό Σύλλογο Westfalen-Lippe.


Επιπλέον πέρασε με επιτυχία τις ευρωπαϊκές εξετάσεις ουρολογικής ειδικότητας της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Επιτροπής(EBU) και έγινε δεκτός ως μέλος της κατέχοντας τον τίτλο του Fellow.


Η ουρο-ογκολογική του ειδίκευση τον έφερε στην πρώτη του επαφή με το καινοτόμο πεδίο της ογκοσεξολογίας. Ετσι συνέχισε την εξειδίκευσή του στη Σεξουαλική Ιατρική(Σεξολογία), φιλοδοξώντας να βοηθήσει ογκολογικούς και μη ασθενείς που θα χρειαστούν βοήθεια σε αυτό το αντικείμενο. Στα πλαίσια αυτής της εκπαίδευσης έχει αποκτήσε την Βασική Ψυχοσωματική εκπαίδευση και στόχος του είναι να ολοκληρώσει σύντομα τη Σεξολογία και να γίνει εκ των πρωτοπόρων του πεδίου στην Κύπρο.


H επιθυμία του για επιστροφή τον ξανάφερε στη γένετειρά του Κύπρο όπου ζει με τη σύζυγό του και τα τρία παιδιά του. Από τον Φεβρουάριο του 2024 διατηρεί Ιατρείο στο Ελβετικό Διαγνωστικό Κέντρο ενώ χειρουργεί στην Πολυκλινική Λευκωσίας. Παράλληλα συνεργάζεται με την ρομποτική ομάδα του Απολλωνείου Νοσοκομείου στη Λευκωσία.

Associated Hospitals / Clinics

Specialties

 • UROLOGIST

Experience

 • Ουρολόγος Χειρουργός/Ουρο-ογκολόγος  (Feb, 2024 - Current)

  Urokles Medical

 • Συνεργάτης ιατρός  (Jan, 2024 - Current)

  Ελβετικό Διαγνωστικό Κέντρο

 • Former Facharzt Urologie und medikamentöse Tumortherapie   (Jan, 2021 - May, 2024)

  Stiftungsklinikum Proselis

 • Former Assistenzarzt Urologie   (Jan, 2018 - May, 2024)

  Prosper-Hospital Recklinghausen

 • Former Assistenzarzt Urologie   (Jan, 2017 - May, 2024)

  St.-Josefs-Hospital Dortmund

 • Former Assistenzarzt Chirurgie  (Jan, 2015 - May, 2024)

  Marien Hospital Marl

Photo Gallery

0  Review(s)

 • WE TAKE REVIEWS VERY SERIOUSLY AND DO NOT ALLOW ANY ABUSE. PLEASE PROVIDE ONLY TRUE INFORMATION. ANY ABUSIVE REVIEWS WILL NOT BE PUBLISHED.

Leave Your Review

Please Login To add Review
Consult Q&A

Get answers to your queries now

Ask Question

Questions

No query answered yet.