loader

Addbanner

Dr Andreas Ioannides

 • 5.0/5
 • 4226 view(s)

Δρ. Αντρέας Ιωαννίδης

Ειδικός Ορθοπεδικός Χειρουργός-ΤραυματιολόγοςΟνομάζομαι Αντρέας Ιωαννίδης και είμαι ειδικός Ορθοπεδικός-Τραυματιολόγος. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λεμεσό. Το 2002 αποφοίτησα από το Λύκειο Αγίου Ιωάννη. Μετά τη στρατιωτική μου θητεία συνέχισα τις σπουδές μου στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησα το 2010 με βαθμό «Λίαν Καλώς» με κατάταξη εντός του 25% των καλύτερων φοιτητών της χρονιάς.


Για σκοπούς απόκτησης της ειδικότητας μου και μετά από 6μηνη εργασία μου ως ιατρός επί εξασκήσει στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, ξεκίνησα την εξειδίκευση μου στον τομέα της Oρθοπεδικής- Τραυματιολογίας στη Γερμανία. Μοναδικός μου γνώμονας η εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής εμπειρίας σε ένα από τα πιο προηγμένα και οργανωμένα συστήματα υγείας στον κόσμο.

 

Εργάστηκα αρχικά στο Lukas Krankenhaus Bünde, ένα νοσοκομείο με μεικτή ορθοπεδική και τραυματιολογία. Στο νοσοκομείο αυτό διεξάγονται κάπου 3600 επεμβάσεις ορθοπεδικής χειρουργικής, χειρουργικής άκρας χειρός, χειρουργικής ατυχημάτων και αποκατάστασης. Στα πλαίσια της άσκησης μου μπόρεσα να αποκτήσω εξειδικευμένες γνώσεις στην αντιμετώπιση ποικιλίας ατυχημάτων και κακώσεων του μυοσκελετικού συστήματος. Πέραν από την αρχική περίθαλψη των ασθενών, συμμετείχα ενεργά στο σχεδιασμό του πλάνου πλήρους επαναφοράς του ασθενούς στις προ του ατυχήματος δραστηριότητες με όσο το δυνατό λιγότερες δυσκολίες. Στα πλαίσια της συνεχόμενης άσκησής μου υπηρέτησα για ένα έτος αποκλειστικά το τμήμα Χειρουργικής της άκρας χειρός του νοσοκομείου. Υπό την διεύθυνση του Dr. Μed. Wolfgang Baer διεκπεραιώσαμε ένα ευρύ φάσμα χειρουργικών επεμβάσεων και κακώσεων των άνω άκρων. Περιθάλψαμε τους ασθενείς μας μέχρι και την τελική αποκατάσταση.

 

Υπό τη διεύθυνση του Prof. Dr. Hartmuth Kiefer εξειδικεύτηκα τόσο στην τραυματιολογία όσο και στις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές για ενδοπροθέσεις ισχίου και γόνατος. Η κλινική μας αποτελούσε κέντρο ενδοπροθέσεων μέγιστης περίθαλψης, με αρκετές εκατοντάδες χειρουργικές επεμβάσεις στο ισχίο, γόνατο και ώμο ανά έτος. Η συμμετοχή της κλινικής στην οποία εξειδικεύτηκα στο πρόγραμμα πιστοποίησης, μου προσέφερε τόσο ειδικές γνώσεις όσο και αίσθημα μέγιστης ευθύνης για διασφάλιση της ποιότητας σε κάθε ένα περιστατικό ξεχωριστά. Αναπτύξαμε και εφαρμόσαμε τεχνικές ελάχιστης επεμβατικής χειρουργικής ιδιαίτερα στην οστεοαρθρίτιδα του ισχίου και δουλέψαμε μαζί με τα κέντρα αποκατάστασης για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα των ασθενών μας. Μέσα στα 6 χρόνια που εργάστηκα στη κλινική παρακολουθούσα τη συνεχή βελτίωση των αποτελεσμάτων, πράγμα που αισιοδοξώ να εισαγάγω σύντομα και στην Κύπρο.


Ακολούθως εργάστηκα στην Ορθοπεδική κλινική στο Klinikum Bielefeld, επίσης κέντρο ενδοπροθέσεων με διευθυντή τον Prof. Dr. Ludger Bernd. Εδω συμμετείχα σε ένα μεγάλο φάσμα ορθοπεδικών επεμβάσεων. Επρόκειτο κυρίως για αρθροσκοπήσεις μεγάλων αρθρώσεων καθώς και αρθροπλαστικές. Είχα την ευκαιρία να εργαστώ με το σύστημα ρομποτικής χειρουργικής MAKO της εταιρίας Stryker. Ένα σύστημα που προσφέρει την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια σε πολλές επεμβάσεις αρθροπλαστικής. Παράλληλα, μου δόθηκε η δυνατότητα να επιλέξω και να εφαρμόσω συντηρητική θεραπεία για πληθώρα παθήσεων μυοσκελετικού συστήματος σε ενήλικες και παιδία.

Πήρα τον τίτλο της ειδικότητας μου από το κρατίδιο της Βόρειας Βεσφαλίας Ρηνανίας και είμαι μέλος σε επιστημονικές ομάδες της Γερμανίας και της Κύπρου και μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Κύπρου.


Καθ’ όλη την πορεία μου στη Γερμανία, συμμετείχα σε πληθώρα συνεδρίων και σεμιναρίων με γνώμονα τη καλύτερη δυνατή εκπαίδευση.

 

Σεμινάρια / Συνέδρια:

 • 29-30.08.2019 AE Masterkurs Αρθροπλαστική Γόνατος
 • 07-09.03.2019 6. Βασικό και ΠροχωρημένοΣεμινάριο Υπερήχων Βρεφικού Ισχίου για πρόληψη Δυσπλασίας ΙσχίουΒόνη.
 • 18-21.09.18 Σεμινάριο Προετοιμασίας ΕξετάσεωνΕιδικότητας στο Βερολίνο
 • 31.08-01.09.18 Εντατικό ΣεμινάριοΑρθοπλαστικής Ώμου.
 • 07.07.18 Σεμινάριο Γνώσης Ακτινοπροστασίας
 • 24-27.10.2017 DGOU Συνέδριο Ορθοπεδικής και Τραυματιολογίας στο Βερολίνο
 • 04.04.16-06.04.16 Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Επειγουσες Επεμβάσεις Ulm
 • 02-03.10.15 Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ενδοπρόθεσης Ισχίου AE
 • 20.03.15-22.03.15 Εκπαιδευτικό ΣεμινάριοΥπερηχογράφημα του Κινητικού ΣυστήματοςBerlin
 • 20-24.10.14 DGOU Συνέδρειο Ορθοπαιδικής και Τραυματιολογίας στο Βερολίνο
 • 09-10.05.14 Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Αθροσκόπησης Γόνατος
 • 08- 14.02.14 AO- Εκπαιδευτικό ΣεμινάριοΤραυματιολογίας Χειρουργικές Προσπελάσεις και Οστεοσύνθεση στο Graz της Αυστρίας
 • 14-15.12.13 ATLS Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στο Bielefeld, Γερμανία
 • 27. –28 .11.2010 European Pediatric Life support 

 

Πανεπιστημιακές Σπουδές

 • Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
 • Εξειδίκευση στον τομέα της Oρθοπεδικής- Τραυματιολογίας στη Γερμανία με τίτλο της ειδικότητας από το κρατίδιο της Βόρειας Βεσφαλίας Ρηνανίας
 • Μέλος σε επιστημονικές ομάδες της Γερμανίας και της Κύπρου
 • Μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Κύπρου

 

Τομείς εξειδίκευσης:

 1. Αντιμετώπιση ποικιλίας ατυχημάτων και κακώσεων του μυοσκελετικού συστήματος
 2. Ευρύ φάσμα χειρουργικών επεμβάσεων και κακώσεων των άνω άκρων
 3. Ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές για ενδοπροθέσεις ισχίου και γόνατος
 4. Οστεοαρθρίτιδα του ισχίου
 5. Αρθροσκοπήσεις / αρθροπλαστικές μεγάλων αρθρώσεων
 6. Συντηρητική θεραπεία για πληθώρα παθήσεων μυοσκελετικού συστήματος σε ενήλικες και παιδία

Associated Hospitals / Clinics

Specialties

 • ORTHOPAEDIC SURGEON
 • ORTHOPEDICIAN

In-Network Insurance

 • GeSy (GHS)

Photo Gallery

2  Review(s)

Average Rating

5.0
1 Stars 0%
2 Stars 0%
3 Stars 0%
4 Stars 0%
5 Stars 100%
 • Reviewer

  Myrofora Charalambous

  1 year ago

  Πολύ καλός γιατρός. Φιλικός, κερδισέ αμέσως την εμπιστοσύνη μου. Με έκανε να νιώσω άνετα και να μην φοβάμαι και πως όλα θα πάνε καλά με το σπασμένο πόδι μου. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

 • Reviewer

  Panagiotis Palates

  1 year ago

  Ένας από τους καλύτερους γιατρούς στο κλάδο του και τον προτείνω χωρίς ενδοιασμό. Δεν είναι μόνο επαγγελματίας αλλά πάνω από όλα είναι και άνθρωπος. Έχω σπάσει την κερκίδα του χεριού μου και μίκρυνε το οστό μου στο σημείο που συνδέεται με το καρπό μου. Αρχικά πήγα αλλού και μου είχαν βάλει το χέρι μου στο γύψο και όταν βγάλαμε το γύψο μετά από κάποιες εβδομάδες, το χέρι μου ήταν κυριολεκτικά σχεδόν άρχηστο. Ήμουν χάλια ψυχολογικά και άρχισα να πιστεύω ότι δεν θα μπορώ να κάνω πράγματα με το δεξί μου χέρι. Όταν το έβγαλα το χέρι μου από το γύψο, μου πρότειναν το κύριο Αντρέα και μου είπαν τα καλύτερα. Ο κύριος Αντρέας, μετά από χειρουργείο (το οποίο έγινε στη Πάφο), μου έχει κάνει το χέρι μου σαν καινούργιο και τώρα μπορώ να κάνω τα πράγματα που έκανα και παλία. Ακόμη να προσθέσω ότι μου έκανε εντύπωση η ευθύτητα του και η ειλικρίνεια του. Σας ευχαριστώ πολύ γιατρέ!

 • WE TAKE REVIEWS VERY SERIOUSLY AND DO NOT ALLOW ANY ABUSE. PLEASE PROVIDE ONLY TRUE INFORMATION. ANY ABUSIVE REVIEWS WILL NOT BE PUBLISHED.

Leave Your Review

Please Login To add Review
Consult Q&A

Get answers to your queries now

Ask Question

Questions

No query answered yet.