φορτωτής

Οδοντιαχημικά και ημικρανία

Πρόσθετο banner

Οδοντιαχημικά και ημικρανία

Οδοντιαχημικά και ημικρανία


'Αρθρο του Δρ. Γιώργου Βασιλείου, Οδοντιατρείο Φωτεινού Χαμόγελου | KYD Προφίλ: Κάντε κλικ εδώ

Η συμβατική ιατρική δεν γνωρίζει ακόμα τι προκαλεί τις ημικρανίες. Διάφορες θεωρίες έχουν στοιχειοθετηθεί όπως π.χ. ότι οφείλονται σε ανωμαλίες της ροής του αίματος, διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, ψυχολογικές και χημικές αλλαγές όπως ορμονικά, τοξικά ή και βαρέα μέταλλα!

Ένας παράγοντας που συχνά παραβλέπεται από τον ιατρικό κόσμο είναι οι διαστρεβλώσεις που απορρέουν από την κνιδιακή οδοντική ανισορροπία.

Πολλά από τα συμπτώματα που έχουν οι ασθενείς με ημικρανίες, οφείλονται στην διέγερση του αυτονομικού νευρικού συστήματος. Η διέγερση του συστήματος αυτού ασχολείται κυρίως με τις περιφερειακές περιοχές του σώματος, ενώ το κεντρικό νευρικό σύστημα με το μυαλό και το νωτιαίο μυελό. Το κλειδί για τη διάγνωση των οδοντικών κνησμικών παραμορφώσεων έγκειται στη χρήση 4 δεικτών που σχετίζονται με την οδοντική σύγκλιση του ασθενούς καθώς και τη φλεγμονή της κεφαλής ώστε να καθορίσουν κατά πόσο η επαφή των δοντιών επιδεινώνει την πίεση στις κνηστικές ενώσεις και έκταση προκαλεί μετανάστευση!

Οι άφθονες πιέσεις που ασκούνται μέσα στην μεμβράνη της σκληρής μήνιγγας λόγω της κακής σύγκλησης ή της συστολής των δοντιών ενός ατόμου πρέπει να απαλειφθούν ώστε να καταφέρουμε να λύσουμε τη χειρουργική παχυσαρκία. Ο λόγος που το μισό κεφάλαιο βρίσκεται σε κατάσταση πόνου ενώ το άλλο μισό όχι, είναι η ένταση που δημιουργείται λόγω οδοντικών προβλημάτων στο μισό κρόνο και η χαλάρωση στο άλλο μισό!
Τόσο οι μεμβράνες της μήνιγγας όσο και η περιγεννητικότητα ενεργοποιούνται από τα τρίτα τμήματα του πέμπτου κρανίου νεύρου!
Συντάκτης Avatar

σχετικά με το Συγγραφέας

Η ιατρική βάση δεδομένων του KYD βοηθά τους ασθενείς να βρουν τις κατάλληλες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης στην Κύπρο ανάλογα με τις ανάγκες και τη θέση τους, παρέχοντας τα τελευταία νέα στην υγεία και ευεξία.