φορτωτής

Πρεσμένο γόνατο; Τι μου συμβαίνει; Τι πρέπει να κάνει;

Πρόσθετο banner

Πρεσμένο γόνατο; Τι μου συμβαίνει; Τι πρέπει να κάνει;

Πρεσμένο γόνατο; Τι μου συμβαίνει; Τι πρέπει να κάνει;


Συχνά βιώνει το άλγος στο γόνατο που μπορεί να συνοδεύει και από περιστροφή. Τα αιτία είναι πολλά και μπορούν να χωριστούν στις παρακάτω κατηγορίες:


Τραυματικά (κτίσματα, ρήξη χιαστού, ρήξη μηνίσκου κλπ)
Παθολογικά (οστεοαρθρίτιδα, ρευματοπάθειες, ουρική αρθρίτιδα, κλπ)
Από υπερχρήση
Σηπτικά
Νεοπλάσματα - όγκοι (καλοήθεις και κακοήθεις)

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να επισκεφτούμε άμεσα τον ορθοπεδικό μας. Ο ιατρός θα πάρει σύντομο ιστορικό και θα εξετάσει λεπτομερώς την περιοχή. Στη συνέχεια, ίσως χρειαστεί να γίνει παρακέντηση, να αφαιρεθεί δηλαδή το περιεχόμενο της άρθρωσης με ένα σύριγγα και έτσι να ανακουφιστεί ο ασθενής από τη βλάβη αλλά και να αντληθούν σημαντικές πληροφορίες για την υποκείμενη πάθηση. Μπορεί επίσης να αποσταλεί το περιεχόμενο για βιοψία και να γίνει ανάλυση του αίματος.
Απαραίτητες είναι οι απεικονιστικές εξετάσεις δηλαδή η απλή ακτινογραφία, η ακτινογραφία, η αξονική τομογραφία, ή η MRI. Η θεραπεία μπορεί να είναι συντηρητική ή χειρουργική. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι εντελώς διαφορετική και γίνεται με βάση το σχέδιο που οργανώνει ο θεραπευτικός ιατρός.


Άρθρο από: Δρ. Αντωνίου Κωνσταντίνος, MSc
KYD Προφίλ: https: //www.knowyourdoctor.com.cy/dr-antoniou-constantinos
Συντάκτης Avatar

σχετικά με το Συγγραφέας

Η ιατρική βάση δεδομένων του KYD βοηθά τους ασθενείς να βρουν τις κατάλληλες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης στην Κύπρο ανάλογα με τις ανάγκες και τη θέση τους, παρέχοντας τα τελευταία νέα στην υγεία και ευεξία.