φορτωτής

5 + 1 τρόποι να μην κολλήσεις το γρίπη στο γραφείο

Πρόσθετο banner

5 + 1 τρόποι να μην κολλήσεις το γρίπη στο γραφείο

5 + 1 τρόποι να μην κολλήσεις το γρίπη στο γραφείο


Η ιστορία γνωστή. Δουλειά αργά στο γραφείο με τους συναδέλφους. Η θερμοκρασία έπεσε αισθητά. Τα παράθυρα έκλεισαν. Και βρέθηκε ο πρώτος που λίγο έβγαλε, λίγα κρυδάδες ένιωσε, ένα μικρό κτύπημα είχε και όταν ερωτήθηκε αν είναι άρρωστος, δήλωσε με πολύ βάναυση: "Όχι, δεν κολλάει, ένα μικρό κρύωμα είναι μόνο."

Δες ακόμα: Ιώσεις του φθινοπώρου: Αντιμετωπίσατε τα φυσικά αφέψημα από βότανα!
Η συνέχεια ακόμα πιο γνωστή. Ο ένας μετά από τον άλλον έπεσε και εσύ βρήκες και περιμένεις τη σειρά σου για το ταμείο, να αναρωτιέσαι τρομοκρατημένος αν είσαι ο επόμενος που θα κολλήσει και τι να κάνεις για να προφυλαχθείς.

Ευτυχώς για εσένα (και για εμάς), λύσεις για να μην κολλήσεις το γρίπη στο γραφείο υπάρχουν:
1. Ο πρώτος και βασικός κανόνας είναι ο ίδιος που μαθαίνουμε από παιδιά και είναι απαραίτητος για την κατάλληλη προστασία του οργανισμού. Πλύνετε τα χέρια σου.

Τα μικροβιακά και τα ιόντα μεταφέρονται σε όλο το χώρο καθώς και στις επιφάνειες του γραφείου και του υπολογιστή που χρησιμοποιούν. Η τακτική απολύμανση των χεριών μας είναι απαραίτητη για να μην μεταφέρουμε τα μικροβια στο οργανισμό μας.

2.Αφήστε τα παράθυρα ανοιχτά. Ναι, κάνει κρύο. Ο τακτικός αερισμός του χώρου για λίγα λεπτά είναι πολύ σημαντικός για να εισέλθει καθαρός αέρας στο χώρο και να ανανεώνεται η ατμόσφαιρα.

3.Αν δεν αισθάνεστε καλά, μείνε στο σπίτι. Αν μπορείτε να εργαστείτε από το σπίτι, επιλέξτε το. Αν όχι καλό θα έπρεπε να παίρνεις κάποια μέρα αναρρωτική άδεια, ώστε να αναζωογονηθείς πιο γρήγορα, να χαλαρώσεις και να προφυλάξεις και τους συναδέλφους σου, που δεν φταίνε ποτέ να κολλήσουν κι αυτοί.

4.Το ξέρω πως τόσο χρόνια θεωρείτε ως κατάλληλο τρόπο όταν φτερνίζεστε, τοποθετείτε το χέρι σου μπροστά από το στόμα σου. Οι ειδικοί όμως θα έρθουν να καταρρίψουν αυτό το μυθμό, καθώς ο τρόπος που είναι κατάλληλος είναι να χρησιμοποιείς την κλειδοφορία του αγκώνα σου.

5.Ένα ακόμη πολύ βασικό κανόνα για να μην αρρωσταίνεις, είναι να κρατάς δυνατό τον ανοσοποιητικό σου. Κοιμήσου καλά, ενυδατώσου, φάει πολλά φρούτα και λαχανικά. Με αυτό το τρόπο θα είσαι πιο υγιής, πιο χαλαρή και θα ενδυναμώσεις τον οργανισμό σου απέναντι στις επιθέσεις των ιων.

6.Τέλος, πολύ σημαντικό είναι να εκπαιδεύσεις τον οργανισμό σου στις ψυχρές θερμοκρασίες. Η απότομη εναλλαγή της θερμοκρασίας κατά τους χειμερινούς μήνες είναι υπεύθυνη για πολλές από τις κρυολογήσεις μας, καθώς στους εσωτερικούς χώρους οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, καταποντίσουμε και καταλήγουμε να κρυβόμαστε βγαίνοντας έξω σε κρύες θερμοκρασίες.

Εάν, παρόλο που αυτά τα άτομα πάσχουν από καρκίνο, μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού με τον γιατρό σε λιγότερο από 1 ώρα ή να το επιλέξετε για να επισκεφθείτε την ομορφιά του σπιτιού σας. [πηγή]


Συντάκτης Avatar

σχετικά με το Συγγραφέας

Η ιατρική βάση δεδομένων του KYD βοηθά τους ασθενείς να βρουν τις κατάλληλες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης στην Κύπρο ανάλογα με τις ανάγκες και τη θέση τους, παρέχοντας τα τελευταία νέα στην υγεία και ευεξία.