φορτωτής

Πρόσθετο banner

Τον ιό κορώνα, τις προφυλάξεις και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Τον ιό κορώνα, τις προφυλάξεις και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Πριν από αυτό το πρόσφατο ξέσπασμα του κοροναϊού Wuhan, είναι πιθανό ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είχαν ποτέ ακούσει για αυτό το στέλεχος του ιού, παρόλο που άλλες μορφές έχουν προκαλέσει σημαντικές εκδηλώσεις στο παρελθόν. Οι κορωναϊοί είναι μια ομάδα ιών που προκαλούν ασθένειες σε ανθρώπους και άλλα θηλαστικά, πουλιά, νυχτερίδες και ερπετά. Όταν οι άνθρωποι έχουν μολυνθεί, οι περισσότερες μορφές του ιού προκαλούν ήπιες αναπνευστικές λοιμώξεις αλλά, όπως είδαμε με τον κοροναϊό Wuhan, σε σπάνιες περιπτώσεις μόλυνση από κοροναϊό μπορεί να είναι θανατηφόρος.


Με αυξημένη προσοχή, πολλοί άνθρωποι ρωτούν τι μπορούν να κάνουν για να προστατεύσουν τον εαυτό τους από έναν κοροναϊό. Ενώ πλένετε τα χέρια σας, φοράτε μάσκα και αποφεύγετε το ταξίδι σας είναι οι βασικές προφυλάξεις, είναι επίσης σημαντικό να εστιάσετε στην οικοδόμηση ενός ισχυρότερου ανοσοποιητικού συστήματος. Με ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, είστε ασφαλέστεροι από την επίθεση από όλους, εκτός από τους πιο μολυσματικούς μικροοργανισμούς. Είναι επίσης πιθανό ότι θα αντιμετωπίσετε λιγότερα κρυολογήματα ή ιογενείς λοιμώξεις και θα έχετε καλύτερη συνολική αντίσταση σε λοιμώξεις.


Απλά βήματα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος


Οι αρχές που εμπλέκονται στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος είναι πολύ απλές. Ο πρώτος στόχος είναι να σιγουρευτείτε ότι παρέχετε στο ανοσοποιητικό σύστημα ζωτικά θρεπτικά συστατικά καταναλώνοντας μια διατροφή που προάγει την υγεία και χρησιμοποιώντας σωστή διατροφή. Μια ανεπάρκεια σχεδόν κάθε θρεπτικής ουσίας μπορεί να βλάψει σημαντικά την ανοσία. Το επόμενο βήμα είναι να ακολουθήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, ο οποίος περιλαμβάνει επαρκή ύπνο και άσκηση σε ένα κανονικό πρόγραμμα άσκησης. Η παροχή της βέλτιστης διατροφής και της μάθησης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του στρες πηγαίνει πολύ μακριά στη στήριξη κεντρικών μηχανισμών ελέγχου για να διατηρηθεί η λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος σε κατάσταση αιχμής. Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος όχι μόνο αυξάνει την αντοχή σας στα κρυολογήματα και τη γρίπη και άλλες λοιμώξεις, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να προστατευθείτε από χρόνιες ασθένειες.


Βασικά βήματα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος • Ένας υγιής τρόπος ζωής είναι απαραίτητος για την ασυλία. Φροντίστε να τρώτε μια υγιεινή διατροφή, να γυμναστείτε, να αποφύγετε τις τοξίνες, να διατηρείτε το σωστό σωματικό βάρος και να έχετε αρκετό ύπνο.

 • Το άγχος μειώνει την ασυλία. Λάβετε μέτρα για τη διαχείριση του άγχους. Τεχνικές πρακτικής για την ενεργοποίηση της ανταπόκρισης χαλάρωσης, όπως ασκήσεις αναπνοής, οπτικοποίηση ή διαλογισμό.

 • Αποφύγετε τα εξευγενισμένα σάκχαρα και τα κορεσμένα λίπη, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε μεγάλη ποιότητα πρωτεΐνη και τα απαραίτητα λιπαρά οξέα.

 • Πάρτε ένα υψηλής ποιότητας πολυβιταμινούχο και ανόργανο συμπλήρωμα. Οι βιταμίνες C και E, οι βιταμίνες Β, ο ψευδάργυρος και το σελήνιο είναι ιδιαίτερα σημαντικές.

 • Πάρτε επιπλέον βιταμίνη C, 500 έως 1,000 mg έως και τρεις φορές την ημέρα ή εξετάστε τη λήψη λιποσωματικής βιταμίνης C σε δόση 1,000 mg μία ή δύο φορές την ημέρα.

 • Ενισχύστε τα επίπεδα βιταμίνης D. Πάρτε 2,000 έως 5,000 IU ημερησίως.

 • Πάρτε ένα κλινικά αποδεδειγμένο προϊόν ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος.


Η βιταμίνη D είναι κρίσιμη για την ανοσολογική υγεία


Όλοι γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι βιταμίνης D είναι καλό για υγιή οστά, αλλά ο ρόλος της στην ανθρώπινη υγεία ξεπερνάει αυτό. Η σύγχρονη έρευνα δείχνει τώρα ότι η βιταμίνη D στοχεύει πάνω από 2,000 γονίδια (περίπου 10% του ανθρώπινου γονιδιώματος) στο ανθρώπινο σώμα. Είναι γνωστό ότι τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη τουλάχιστον 17 ποικιλιών καρκίνου, καθώς και καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου, υψηλής αρτηριακής πίεσης, αυτοάνοσων ασθενειών, διαβήτη, κατάθλιψης και πολλών άλλων συνθηκών υγείας. Δεδομένου ότι σχετίζεται με την πρόληψη της γρίπης, εδώ είναι αυτό που είναι γνωστό: • Τα άτομα που έχουν επίπεδα αίματος βιταμίνης D χαμηλότερα από 38 ng / ml είχαν διπλάσιες λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος με εκείνα με υψηλότερα επίπεδα.

 • Τα παιδιά που πήραν 1,200 IU βιταμίνης D καθημερινά μείωσαν τον κίνδυνο ανάπτυξης της γρίπης κατά 58%.

 • Οι γυναίκες που πήραν 2,000 IU βιταμίνης D (για την προστασία των οστών) είχαν κατά μέσο όρο 30% λιγότερα κρύα και γριππώδη επεισόδια σε σύγκριση με τις γυναίκες που πήραν 200 IU βιταμίνης D.


Δεδομένου ότι εκτιμάται ότι ένας στους δύο Αμερικανούς είναι πιθανό να έχει επίπεδα αίματος κάτω από 20 ng / ml, η εκτεταμένη χορήγηση συμπληρωμάτων βιταμίνης D μπορεί να αποδειχθεί πιο αποτελεσματική και λιγότερο δαπανηρή από τα συμβατικά πλάσματα της γρίπης. Για να διασφαλιστεί η βέλτιστη κατάσταση της βιταμίνης D, πρόσφατα οι περισσότεροι ειδικοί στον τομέα της υγείας, συμπεριλαμβανομένου και εμού, υποστηρίζουν ημερήσιες δοσολογίες 2,000 έως 5,000 IU, ακόμη και σε προφανώς υγιείς ενήλικες. Η έρευνα υποστηρίζει σίγουρα αυτό το υψηλότερο επίπεδο δοσολογίας, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες.


Βελτιστοποιήστε την πρόσληψη με τη λιποσωμική βιταμίνη C


Λιποσωμική βιταμίνη C είναι μια προηγμένη μορφή βιταμίνης C που έχει σχεδιαστεί για καλύτερη απορρόφηση και αξιοποίηση στο σώμα. Τα λιποσώματα είναι μικρά σφαιρικά κύτταρα που αποτελούνται από ένα εξωτερικό στρώμα φτιαγμένο από λιπαρά οξέα γνωστά ως φωσφολιπίδια που προέρχονται είτε από ηλίανθο είτε από σόγια. Τα λιποσώματα έχουν επίσης ένα εσωτερικό διαμέρισμα που αποτελείται από νερό και υδατοδιαλυτά δραστικά συστατικά. Το υδατοδιαλυτό συστατικό όπως η βιταμίνη C προστατεύεται μέσα στο εσωτερικό διαμέρισμα από τη λιποσωμική δομή.


Το κύριο πλεονέκτημα της λιποσωματικής βιταμίνης C είναι η βελτιωμένη απορρόφηση. Η ικανότητα των εντερικών κυττάρων μας να προσλαμβάνουν υψηλότερες δόσεις βιταμίνης C έχει ένα όριο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υψηλότερες δόσεις βιταμίνης C μπορούν να προκαλέσουν υπερβολικό αέριο και / ή διάρροια. Η βιοδιαθεσιμότητα της λιποσωματικής βιταμίνης C είναι σημαντικά μεγαλύτερη από την κανονική βιταμίνη C, απορροφάται στο σώμα σε σχεδόν διπλάσιο επίπεδο από εκείνη της τακτικής βιταμίνης C. Η λιποσωματική βιταμίνη C προάγεται συχνά ως εναλλακτική από του στόματος λήψη μιας ενδοφλέβιας (IV) δόσης της βιταμίνης C. Πάρτε 1,000 mg μία ή δύο φορές την ημέρα για πρόσθετη προστασία κατά τη διάρκεια της εποχής του κρυολογήματος και της γρίπης.


Φυσικές προσεγγίσεις για την τόνωση της ανοσολογικής υγείας


Δεν υπάρχουν φυσικά προϊόντα με αποδεδειγμένη κλινική αποτελεσματικότητα έναντι του κοροναϊού, αλλά υπάρχουν πολλά που έχουν πολύ νόημα να παρέχουν γενική υποστήριξη. Ακολουθούν ορισμένες από τις καλύτερες εκτιμήσεις:


Epicor και Wellmune


Το Epicor και το Wellmune είναι ειδικά παρασκευάσματα που παράγονται από τη ζύμη του Baker μέσω ιδιόκτητων διαδικασιών. Και οι δύο είναι πλούσια πηγή βήτα-γλυκάνης και άλλων ενώσεων που βελτιώνουν την ανοσία. Τόσο το Epicor όσο και το Wellmune έχουν επίσης αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικά στην ενίσχυση της ανοσολογικής λειτουργίας σε ανθρώπους σε σύνολο πάνω από 20 κλινικών δοκιμών. Για παράδειγμα, έχει αποδειχθεί ότι το EpiCor αυξάνει τα επίπεδα της εκκριτικής ανοσοσφαιρίνης Α (IgA) καθώς και την ενίσχυση της λειτουργίας των φυσικών δολοφόνων (NK). Η εκκριτική IgA προστατεύει την επένδυση των μεμβρανών από τη μόλυνση ενώ τα κύτταρα NK είναι ένας τύπος λευκών αιμοσφαιρίων που κυκλοφορεί στο αίμα μας για να καταστρέψει ξένα κύτταρα. Υπήρξαν οκτώ διπλά τυφλές, ελεγχόμενες με εικονικό φάρμακο δοκιμές με το Epicor στους ανθρώπους. Οι πιο σχετικές με τις ιογενείς λοιμώξεις ήταν οι μελέτες που διεξήχθησαν τόσο σε ενήλικες που είχαν υποβληθεί σε εμβόλιο κατά της γρίπης όσο και σε εκείνους που δεν είχαν. Και στις δύο περιπτώσεις, η συμπλήρωση με EpiCor σε δοσολογία 500 mg ημερησίως είχε ευεργετική επίδραση στη μείωση της συχνότητας εμφάνισης συμπτωμάτων του κρυολογήματος και της γρίπης. Το Wellmune έχει επίσης αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό στην πρόληψη λοιμώξεων του ιού του ανώτερου αναπνευστικού (κρυολογήματα και γρίπη) σε διπλές τυφλές μελέτες. Σε ένα από αυτά τα αποτελέσματα της μελέτης, τα άτομα που έλαβαν Wellmune (500 mg ημερησίως) ανέφεραν: • Δεν υπήρξε χαμένη εργασία ή σχολείο εξαιτίας κρυολογημάτων, σε σύγκριση με τις 1.38 ημέρες εργασίας / σχολείου που χάθηκαν για την ομάδα του εικονικού φαρμάκου.

 • Δεν παρατηρήθηκε επίπτωση πυρετού, σε σύγκριση με την επίπτωση των 3.50 στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου.

 • Αύξηση της ποιότητας ζωής, συμπεριλαμβανομένης της φυσικής ενέργειας και της συναισθηματικής ευεξίας, όπως μετριέται από ένα κλινικά επικυρωμένο ερωτηματολόγιο της έρευνας για την υγεία.


Μονολαουρίνη


Η μονολαουρίνη είναι ένα λίπος που βρέθηκε στο κοκοφοινικέλαιο που διατίθεται επίσης ως συμπλήρωμα διατροφής. Έχει κάποια ενδιαφέροντα αντιϊκά αποτελέσματα με επιβεβαιωμένη δραστηριότητα σε ιούς παρόμοιους με τους κοροναϊούς. Πολλοί ιοί, καθώς και βακτηρίδια και πρωτόζωα (παράσιτα) καλύπτονται από μια προστατευτική μεμβράνη που αποτελείται από λιπαρές ουσίες (λιπίδια). Η τρέχουσα έρευνα δείχνει ότι η μονολαουρίνη διαλύει λιπίδια στο λιπαρό φακελλίσκο, ουσιαστικά αποσυνθέτει την προστατευτική ασπίδα των οργανισμών και προκαλεί την εύκολη καταστροφή τους από το ανοσοποιητικό σύστημα. Μολονότι η μονολαουρίνη δεν έχει μελετηθεί σε κοροναϊό, μπορεί να έχει κάποιο όφελος. Η τυπική δοσολογία μονολαουρίνης σε 1,000-1,500 mg δύο φορές την ημέρα.


Serratia Peptidase


Η πεπτιδάση Serratia ή serrapeptase είναι ένα πεπτικό ένζυμο που βοηθά επίσης να διατηρεί τις εκκρίσεις βλέννας σε μια βέλτιστη κατάσταση - όχι πάρα πολύ παχιά και όχι πολύ υγρά. Απομονώθηκε αρχικά από ένα βακτήριο που βρίσκεται στα έντερα του μεταξοσκώληκα, ονομάζεται επίσης ένζυμο "μεταξοσκωλήκων", καθώς είναι αυτό που διασπά το κουκούλι για να απελευθερώσει τον μεταξωτό σκώρο. Εκτός από τη μη ειδική επίδρασή του στην άμυνα του ξενιστή από τη μόλυνση, η serrapeptase αποδείχθηκε πρόσφατα ότι ασκεί αντιϊκά αποτελέσματα με την πέψη πρωτεϊνών που καλύπτουν τον ιό. Άλλα πρωτεολυτικά ένζυμα, π.χ. βρομελαϊνη, μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματικά. Η δοσολογία για serrapeptase βασίζεται στην ενζυμική δραστικότητα: 80,000-100,000 SPU δύο φορές την ημέρα μεταξύ των γευμάτων με άδειο στομάχι.


Astragalus Root


Η ρίζα Astragalus (Astragalus membranaceus) είναι μια παραδοσιακή κινεζική ιατρική που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ιών. Οι κλινικές μελέτες στην Κίνα έχουν επικυρώσει ότι είναι αποτελεσματική όταν χρησιμοποιείται ως προληπτικό μέτρο ενάντια στο κοινό κρυολόγημα. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει τη διάρκεια και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων στην οξεία θεραπεία του κοινού κρυολογήματος, καθώς και αυξάνει τον αριθμό λευκών αιμοσφαιρίων στη χρόνια λευκοπενία (κατάσταση που χαρακτηρίζεται από χαμηλά επίπεδα λευκών αιμοσφαιρίων). Η έρευνα σε ζώα δείχνει ότι το Astragalus φαίνεται να λειτουργεί με την τόνωση πολλών παραγόντων του ανοσοποιητικού συστήματος. Ειδικότερα, φαίνεται να διεγείρει τα λευκά αιμοσφαίρια να κατακλύζουν και να καταστρέφουν τους εισβάλλοντες οργανισμούς και τα κυτταρικά συντρίμμια, καθώς και να ενισχύουν την παραγωγή ιντερφερόνης (μιας φυσικής ένωσης που παράγεται από τον οργανισμό για την καταπολέμηση των ιών). Ακολουθήστε τις οδηγίες επισήμανσης


Εάν ανησυχείτε για τον κοροναϊό ...


Εάν έχετε έρθει σε στενή επαφή με κάποιον που έχει επιβεβαιωθεί ή έχει αξιολογηθεί για λοίμωξη 2019-nCoV, θα πρέπει να παρακολουθείτε την υγεία σας από την πρώτη μέρα που είχατε στενή επαφή με το άτομο και να συνεχίσετε για 14 ημέρες μετά την τελευταία φορά στενή επαφή με το άτομο. Παρακολουθήστε αυτά τα σημεία και συμπτώματα: • Πυρετός. Πάρτε τη θερμοκρασία σας δύο φορές την ημέρα.

 • Βήχας.

 • Δύσπνοια ή δυσκολία στην αναπνοή.

 • Ρίγη, πόνους στο σώμα, πονόλαιμος, κεφαλαλγία, διάρροια, ναυτία / έμετος και ρινική καταρροή.


Εάν εμφανίσετε πυρετό ή οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα, είναι σημαντικό να αξιολογηθεί από τον παροχέα υγειονομικής περίθαλψης αμέσως.


Αυτό το άρθρο γράφτηκε από τον Δρ Michael Murray, μια από τις κορυφαίες αρχές του κόσμου για τη φυσική ιατρική. Για τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια, ο Δρ Murray έχει συντάξει μια τεράστια βάση δεδομένων από αρχικές επιστημονικές μελέτες από την ιατρική βιβλιογραφία. Έχει συλλέξει προσωπικά περισσότερα από 65,000 άρθρα από την επιστημονική βιβλιογραφία, τα οποία παρέχουν ισχυρά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα της διατροφής, των βιταμινών, των ανόργανων συστατικών, των βοτάνων και άλλων φυσικών μέτρων για τη διατήρηση της υγείας και τη θεραπεία των ασθενειών. Από αυτή τη διαρκώς αναπτυσσόμενη βάση δεδομένων ο Δρ Murray παρέχει τις απαντήσεις για την υγεία και την επούλωση στο DoctorMurray.com.


πηγή: Iherb.com