φορτωτής

Η τροφική αλλεργία που συνδέεται με την έκθεση του δέρματος και τη γενετική, τα ευρήματα της μελέτης

Πρόσθετο banner

Η τροφική αλλεργία που συνδέεται με την έκθεση του δέρματος και τη γενετική, τα ευρήματα της μελέτης

Η τροφική αλλεργία που συνδέεται με την έκθεση του δέρματος και τη γενετική, τα ευρήματα της μελέτης


Η τροφική αλλεργία των βρεφών και των παιδιών έχει συνδεθεί τώρα με ένα μείγμα περιβαλλοντικών και γενετικών παραγόντων που πρέπει να συνυπάρχουν για να προκαλέσουν την αλλεργία, αναφέρει μια νέα μελέτη. Αυτοί οι παράγοντες περιλαμβάνουν τη γενετική που μεταβάλλει την απορροφητικότητα του δέρματος, τη χρήση μωρών καθαρισμού για βρέφη που αφήνουν σαπούνι στο δέρμα, την έκθεση του δέρματος σε αλλεργιογόνα στη σκόνη και την έκθεση του δέρματος σε τρόφιμα από εκείνους που παρέχουν φροντίδα για βρέφη. Τα καλά νέα είναι ότι οι παράγοντες που οδηγούν στην τροφική αλλεργία μπορούν να τροποποιηθούν στο περιβάλλον στο σπίτι.
Η αλλεργία σε τρόφιμα για βρέφη και παιδιά, η αιτία της οποίας αποτελεί από καιρό μυστήριο, έχει συνδεθεί με ένα συνδυασμό περιβαλλοντικών και γενετικών παραγόντων που πρέπει να συνυπάρχουν για να προκαλέσουν την αλλεργία, αναφέρει μια νέα μελέτη της Northwestern Medicine.
Οι παράγοντες που συμβάλλουν στην τροφική αλλεργία περιλαμβάνουν τις γενετικές που μεταβάλλουν την απορροφητικότητα του δέρματος, τη χρήση μωροκαθαρισμάτων καθαρισμού για βρέφη που αφήνουν σαπούνι στο δέρμα, την έκθεση του δέρματος σε αλλεργιογόνα στη σκόνη και την έκθεση του δέρματος σε τρόφιμα από εκείνους που παρέχουν φροντίδα για βρέφη. Η τροφική αλλεργία προκαλείται όταν αυτοί οι παράγοντες συμβαίνουν μαζί.
"Αυτή είναι μια συνταγή για την ανάπτυξη τροφικής αλλεργίας", δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης συγγραφέας Joan Cook-Mills, καθηγητής της αλλεργιολογίας-ανοσολογίας στο Northwestern University Feinberg School of Medicine. "Είναι μια σημαντική πρόοδος στην κατανόησή μας για το πώς η αλλεργία στα τρόφιμα ξεκινά νωρίς στη ζωή."
Το έγγραφο θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Αλλεργίας και της Κλινικής Ανοσολογίας στις 6 Απριλίου.
Οι τροφικές αλλεργίες αυξάνονται και επηρεάζουν περίπου 4 με 6 τοις εκατό των παιδιών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Ο επιπολασμός της αναφερθείσας τροφικής αλλεργίας αυξήθηκε κατά 18% μεταξύ των παιδιών κάτω των 18 ετών από το 1997 έως το 2007. Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι οι νοσηλείες με διαγνώσεις που σχετίζονται με τροφικές αλλεργίες έχουν αυξηθεί μεταξύ των παιδιών.
Οι παράγοντες κινδύνου για την τροφική αλλεργία μπορούν να τροποποιηθούν στο σπίτι
Τα καλά νέα είναι ότι οι παράγοντες που οδηγούν στην τροφική αλλεργία μπορούν να τροποποιηθούν στο περιβάλλον στο σπίτι, ανέφερε ο Cook-Mills.
«Μειώστε την έκθεση του μωρού στο δέρμα στα αλλεργιογόνα των τροφίμων πλένοντας τα χέρια σας πριν χειριστείτε το μωρό», δήλωσε ο Cook-Mills. "Περιορίστε τη χρήση βρεφικών μαντηλιών που αφήνουν σαπούνι στο δέρμα. Ξεπλύνετε το σαπούνι με νερό όπως συνέβαινε πριν από χρόνια".
Ο επιστήμονας ανακαλύπτει την «τέλεια καταιγίδα» που προκαλεί τροφική αλλεργία
Η Cook-Mills πραγματοποίησε την ανακάλυψη χρησιμοποιώντας κλινικές ενδείξεις σχετικά με την τροφική αλλεργία στον άνθρωπο, τις επιδράσεις του αλλεργιογόνου των τροφίμων και των περιβαλλοντικών εκδηλώσεων αλλεργιογόνων και των νεογνών ποντικών με γενετικές μεταλλάξεις που εμφανίζονται στους ανθρώπους.
Κλινικά στοιχεία δείχνουν ότι το 35% των παιδιών με τροφικές αλλεργίες έχουν ατοπική δερματίτιδα και μεγάλο μέρος εξηγείται από τουλάχιστον τρεις διαφορετικές γονιδιακές μεταλλάξεις που μειώνουν το φραγμό του δέρματος.
Το Cook-Mills χρησιμοποίησε μοντέλο νεογνού ποντικού με μεταλλάξεις φραγμού δέρματος και προσπάθησε να εκθέσει το δέρμα του σε αλλεργιογόνα τροφίμων όπως τα φιστίκια. Τα φιστίκια μόνο δεν είχαν καμία επίδραση.
"Τότε σκέφτηκα για το τι είναι εκτεθειμένα τα μωρά", υπενθύμισε ο Cook-Mills. "Είναι εκτεθειμένοι σε περιβαλλοντικά αλλεργιογόνα σε σκόνη σε ένα σπίτι, μπορεί να μην τρώνε τροφικά αλλεργιογόνα ως νεογέννητο, αλλά τα παίρνουν στο δέρμα τους, λέγοντας ότι ένας αδερφός με φυστικοβούτυρο στο πρόσωπό της φιλάει το μωρό. προετοιμασία φαγητού με φιστίκια και στη συνέχεια χειρίζεται το μωρό. "
Στη συνέχεια, διάβασε σχετικά με τις έρευνες δερμάτων που έδωσαν ενώσεις μέσω του δέρματος χρησιμοποιώντας σαπούνι. "Σκέφτηκα το κορίτσι μου! Αυτό είναι μωρομάντηλα!" Δήλωσε ο Cook-Mills.
Το ανώτερο στρώμα του δέρματος είναι κατασκευασμένο από λιπίδια (λίπη), και το σαπούνι στα μαντηλάκια διαταράσσει αυτό το φράγμα, εξήγησε ο Cook-Mills.
Τα προβλήματα του δέρματος που εμφανίζονται με μεταλλάξεις φραγμού του δέρματος ενδέχεται να μην είναι ορατά μέχρι πολύ καιρό μετά την έναρξη μιας αλλεργίας στα τρόφιμα. Τα νεογνά ποντίκια με τις μεταλλάξεις είχαν φυσιολογικά εμφανιζόμενο δέρμα και το ξηρό κνησμώδες δέρμα της δερματίτιδας δεν αναπτύχθηκε μέχρις ότου τα ποντίκια ήταν ηλικίας λίγων μηνών, το ισοδύναμο ενός νεαρού ενηλίκου στα ανθρώπινα χρόνια.
Αφού οι νεογνικοί ποντικοί έλαβαν τρεις έως τέσσερις εκθέσεις δέρματος αλλεργιογόνων τροφίμων και σκόνης για 40 λεπτά κατά τη διάρκεια μιας περιόδου δύο εβδομάδων, δόθηκαν αυγά ή φιστίκια από το στόμα. Τα ποντίκια είχαν αλλεργικές αντιδράσεις στο σημείο έκθεσης του δέρματος, αλλεργικές αντιδράσεις στο έντερο και σοβαρή αλλεργική τροφική αντίδραση αναφυλαξίας που μετράται με μειωμένη θερμοκρασία σώματος.
Μια δυσλειτουργία του φραγμού του δέρματος ήταν απαραίτητη για την ανάπτυξη τροφικής αλλεργίας στα ποντίκια, αλλά υπάρχει μια ευρεία συνέχεια από σοβαρή έως ήπια δερματική δυσλειτουργία με έκζεμα ή ατοπική δερματίτιδα, η οποία στην πιο ήπια μορφή της μπορεί απλά να φαίνεται ξηρό δέρμα.
Σε ασθενείς με ελαττώματα του φλοιού του δέρματος, υπάρχουν αλλαγές στις πρωτεΐνες στο δέρμα που είναι αποτέλεσμα μεταλλάξεων στα γονίδια. Αυτές οι μεταλλάξεις γονιδίων σε ασθενείς είναι κυρίως ετεροζυγικές, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει μια μετάλλαξη σε ένα από τα δύο αντίγραφα ενός γονιδίου.
Συνεπώς, στις προκλινικές μελέτες, οι νεογνικοί ποντικοί ήταν επίσης ετερόζυγοι για τις μεταλλάξεις φραγμού του δέρματος. Τα ποντίκια εκτέθηκαν ταυτόχρονα σε αλλεργιογόνα τροφίμων όπως πρωτεΐνες αυγών και φυστικιών, αλλεργιογόνα σε σκόνη (ακάρεα οικιακής σκόνης ή καλούπι Alternaria alternata) και λαουρυλοθειικό νάτριο, ένα σαπούνι που υπάρχει στα μαντηλάκια καθαρισμού για βρέφη.
Αυτές οι νέες μελέτες σε ζώα παρέχουν μια βάση για δοκιμές παρεμβάσεων που θα εμποδίζουν πιο αποτελεσματικά την ανάπτυξη τροφικής αλλεργίας σε βρέφη και παιδιά, δήλωσε ο Cook-Mills.
Αυτή τη στιγμή μελετά τις μοριακές αποκρίσεις στο δέρμα που είναι μοναδικές σε αυτόν τον συνδυασμό γενετικής και έκθεσης στο δέρμα. Ο στόχος είναι να προσδιοριστούν τα μοναδικά σήματα στο δέρμα που εμφανίζονται κατά την ανάπτυξη τροφικής αλλεργίας. Αυτό θα οδηγήσει σε προσεγγίσεις για να παρέμβει με αυτά τα σήματα δέρματος και να εμποδίσει την ανάπτυξη τροφικής αλλεργίας.
Η μελέτη υποστηρίχθηκε από τις επιχορηγήσεις των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας R01 HL124120, U01 AI131337 και R01 AI095282.

Ιστορία Πηγή:
Τα υλικά που παρέχονται από το Northwestern University. Πρωτότυπο γραμμένο από τον Marla Paul

Συντάκτης Avatar

σχετικά με το Συγγραφέας

Η ιατρική βάση δεδομένων του KYD βοηθά τους ασθενείς να βρουν τις κατάλληλες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης στην Κύπρο ανάλογα με τις ανάγκες και τη θέση τους, παρέχοντας τα τελευταία νέα στην υγεία και ευεξία.