φορτωτής

Πρόσθετο banner

Το Κέντρο Μαστού της Κύπρου

Το Κέντρο Μαστού
 • 14147 προβολή (-ες)

Το Κέντρο Μαστού της Κύπρου

Κέντρο Μαστού Κύπρου


Το Κέντρο Μαστού Κύπρου είναι το πρώτο εξειδικευμένο κέντρο μαστού στον ιδιωτικό τομέα με σκοπό την παροχή ολοκληρωμένης και πολυδιάστατης διαχείρισης σε θέματα πρόληψης και θεραπείας ακόμη και των πιο σύνθετων προβλημάτων του μαστού, σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές, σε ένα άνετο, φιλικό και τεχνολογικά αναβαθμισμένο περιβάλλον.

Το Κέντρο Μαστού είναι το σύνολο των υπηρεσιών που απαιτούνται για τη διάγνωση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού που αφορούν κυρίως γυναίκες αλλά και άντρες. Οι υπηρεσίες αυτές πρέπει να παρέχονται από εξειδικευμένες μονάδες που απαρτίζονται από ειδικούς γιατρούς όπως χειρουργούς μαστού, πλαστικούς χειρουργούς, ακτινολόγους, ιστοπαθολόγους, ογκολόγους, γενετικούς συμβούλους και γεννητιστές, καθώς και άλλους επαγγελματίες υγείας όπως ψυχολόγους, διατροφολόγους, φυσιοθεραπευτές κ.α.

Η ποιότητα των υπηρεσιών του κέντρου θα διασφαλιστεί με την έγκρισή του από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα (Πρόγραμμα Διαπίστευσης Κέντρου Μαστού της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μαστολογίας EUSOMA), ενώ σημαντική είναι και η συνεργασία με αναγνωρισμένους εμπειρογνώμονες και επιστήμονες από το εξωτερικό, Ο Δρ Alberto Costa, Γενικός Διευθυντής της δια Σχολής Ογκολογίας (Ευρωπαϊκή Σχολή Ογκολογίας) με τεράστια εμπειρία στην δημιουργία και οργάνωση κέντρων μαστού στην Ευρώπη.

Το Κέντρο Μαστού Κύπρου, θα διοργανώνει σεμινάρια και συζητήσεις που θα απευθύνονται τόσο σε γιατρούς όσο και σε άλλους επαγγελματίες υγείας για την αναβάθμιση των γνώσεων και εμπειριών τους, αλλά και για το ευρύ κοινό για την ενημέρωση των θεμάτων υγείας του μαστού. Παράλληλα, στους άμεσους στόχους του Κέντρου συγκαταλέγεται και η ανάπτυξη συνεργασιών με αντίστοιχα ιδρύματα του εξωτερικού.

Γενικός Χειρουργός, Δρ. Μιχάλης Καηλίδης

«Το Κέντρο Μαστού Κύπρου αποτελεί μια προσφορά στον τόπο και τη Γυναίκα με στόχο την έγκαιρη διάγνωση, ποιοτική και γρήγορη αντιμετώπιση, κάτι που όλοι όσοι ασχολούνται με τον καρκίνο του τραχήλου επιδιώκουν».

Ο Ο Δρ Μιχάλης Καηλίδης είναι Γενικός Χειρουργός και ασκεί την Ειδικότητα του ως εξωτερικός συνεργάτης στο Αρεταίειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία προσεκτικά και στο Ιατρικό Κέντρο Κίμων στο Λάρνακα. Παρέχει ολοκληρωμένη χειρουργική αντιμετώπιση όλων των παθήσεων της γενικής χειρουργικής με κύριο ενδιαφέρον και πολυετή πρόσβαση στις παθήσεις του μαστού.

Ο Δρ. Μιχάλης Καηλίδης σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Ανκόνα Ιταλίας (Universita degli studi di Ancona) και απέκτησε τον τίτλο ειδίκευσης στην Γενική Χειρουργική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία εδώ και αρκετά χρόνια σε όλο το φάσμα των επεμβάσεων του μαστού, συμπεριλαμβανομένων των μη επεμβατικών μεθόδων, ενώ η συνεχής εκπαίδευσή του σε διάφορες συνεδρίες στο εξωτερικό, τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά, εξασφαλίζει συνεχή ιατρική εκπαίδευση για τους ασθενείς του.

Δρ. Μιχάλης Θεοφανους, Γενικός Χειρουργός - Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Μαστού Κύπρου

«Το Κέντρο Μαστού Κύπρου αποτελεί μια προσφορά στον τόπο και τη Γυναίκα με στόχο την έγκαιρη διάγνωση, ποιοτική και γρήγορη αντιμετώπιση κάτι που όλοι όσοι ασχολούνται με τον καρκίνο του τραχήλου επιδιώκουν».

Ο Δρ. Μιχάλης Θεοφανών σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια απέκτησε τον τίτλο ειδίκευσης του στην Γενική Χειρουργική, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών. Στη συνέχεια απέκτησε τον τίτλο του διδακτορικού της ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πέρασε από όλες τις βαθμίδες της Δημόσιας Υπηρεσίας φτάνοντας μέχρι την θέση του Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής. Εξασκεί την ειδικότητα του ως Ιδιώτης Χειρουργός στο Αρεταίειο Νοσοκομείο από το 2006.

Δρ. Εύρος Κιτιρής, Γενικός Χειρουργός

«Δημιουργώντας το πρώτο εξειδικευμένο κλαμπ του ιδιωτικού τομέα, θέτοντας όλες τις υπηρεσίες κάτω από την ίδια ομπρέλα για την απαραίτητη συντονισμένη δράση».

Ο Δρ Εύρος Κιτιρής είναι Γενικός Χειρουργός στο Ιδιωτικό Νοσοκομείο Αρεταίειο στη Λευκωσία. Παρέχει προετοιμασία χειρουργική διαστήματα από παθήσεις της γενικής χειρουργικής και λειτουργίες παθήσεις του μαστού και του θυρεοειδούς. Ο Δρ. Κιτρίρης σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 1997. Εκπαιδεύτηκε στη γενική χειρουργική, αποκτώντας την ειδίκευση της γενικής χειρουργικής το 2005. Μεταπτυχθήκε στη χειρουργική του μαστού στην Αγγλία.

Εφαρμογή στον τόπο μας, με επιτυχία, πρωτοποριακές μεθόδους της χειρουργικής του μαστού, όπως η υπερηχογραφικά διευκρίνιση προσεκτικάνητατα χρωματική χειρουργική του μαστού, η βιοψία λεμφαδένα φρουρού για τη σταδιοποίηση των λεμφαδένων και τα ογκοπλαστικές τεχνικές για την αποκατάσταση του μαστού μετά από επεμβάσεις για καρκίνο.

Δρ. Alberto Costa, Γενικός Διευθυντής της σχολής Σχολής Ογκολογία, Goτημονικός Σύμβουλος του Κληρου Μαστού Κύπρου.

Ο Δρ. Ο Αλπέρτο ​​Κόστα είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Ογκολογικής Σχολής, επιστημονικός σύμβουλος της Μονάδας Μαστού της Ελβετίας καθώς και κλινικός διευθυντής του Κέντρου Καρκίνου του Μαστού Multimedica.

Ο Δρ. Αλπέρτο ​​Κόστα είναι Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκή Σχολή Ογκολογίας με τειαδιάδια στη χρήση και την προσθήκη κέντρων μαστού στην Ευρώπη επισκέπτεται στην Κύπρο για επαφές και χρώματα της όλης χρήσης.

ΣΚΟΠΟΣ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Κωδικοποιώντας τον σκοπό της δημιουργίας του κέντρου της μαστού "Το κέντρο στήθους της Κύπρου" η προσπάθεια μας επικεντρώνεται στους πιο κάτω στόχους:

1. Συντονισμός των υπηρεσιών που αφορούν την διάγνωση και θεραπεία των παθήσεων του μαστού με έμφαση στον καρκίνο του μαστού.

 • Αξιοποίηση ερωτήσεις δημιουργημένες ιδιότητες που ψάχνουν τα κεντρικά επιθήματα στην πρόσβαση του καρκίνου του μαστού.
 • Μαθητές και μαθητευόμενα από την προσεχή ομπρέλα με χρονιστή στην επιστημονική κατασκευή και τον χρόνομονικό εξοπλισμό του κ διαρου.

2. Διευκόλυνση των γυναικών με την εγκατάσταση των σημαντικών υπηρεσιών που αφορούν κυρίως την πρόληψη και τη διάγνωση κάτω από την ίδια στέγη.

3. Καμία γυναίκα δεν χρειάζεται να καταφύγει σε κέντρα του εξωτερικού για διάγνωση ή θεραπεία βελτιώνοντας τις υπηρεσίες που μέχρι σήμερα ήταν καθυστερημένες.

4. Πολύπλευρη και εξατομικευμένη αντιμετώπιση των πιο πολυσύνθετων προβλημάτων του μαστού με θεραπευτικές αποφάσεις που λαμβάνονται από ομάδα εξειδικευμένων γιατρών (διεπιστημονικό συμβούλιο) με επίκεντρο την ασθενή και όχι την ασθένεια.

5. Βελτίωση των υφιστάμενων διαδικασιών και πρακτικών υιοθετώντας και εφαρμόζοντας τις κατευθυντήριες γραμμές των διεθνών και ευρωπαϊκών θεσμών όπως η EUSOMA (Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ειδικών για τον Καρκίνο του Μαστού).

6. Έλεγχος της ποιότητας που θα διασφαλιστεί μέσω της ένταξης ως πλήρους μέλους στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κέντρων Μαστού (Breast Center Network) και της διαπίστωσής του ως πρότυπου κέντρου μαστού από αρμόδιο διεθνές / Ευρωπαϊκό σώμα βάσει των απαιτήσεων της EUSOMA.

7. Ανταλλαγή εμπειριών και συνεργασία με άλλα κέντρα του εξωτερικού μέσω της συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κέντρων Μαστού

8. Συνεργασία με πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού και αναζητήσεις σε ό, τι θέλετε

9. Εκπαίδευση φοιτητών ιατρικής και άλλων επιστημών υγείας όπως νοσηλευτών, ακτινολόγων, ψυχολόγων.

10. Ενημέρωση του προγράμματος για τα θέματα πρόληξη και έγκαιρης διάγνωσης.

Η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού του κέντρου, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, αλλά και η τακτική αναβάθμιση των ιατρικών και διαγνωστικών εξοπλισμών του, διασφαλίζει ότι η φροντίδα που θα παρέχεται δεν θα παραμείνει στα αντίστοιχα αναγνωρισμένα κέντρα του εξωτερικού.

"Το όραμά μας είναι να καταστήσουμε το κέντρο αναφοράς της Κύπρου σημείο αναφοράς όχι μόνο για την Κύπρο αλλά και στην Ευρώπη εντάσσοντάς το στον ευρωπαϊκό χάρτη με τα αναγνωρισμένα κέντρα του μαστού".

Ο «άνθρωπος» θα βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των υπηρεσιών. Οι ευχές, οι φόβοι κάθε ασθενούς και η διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων θα αποτελέσουν την ύψιστη προτεραιότητα.Το προσωπικό υποδοχής αλλά και όλο το γραμματειακό και νοσηλευτικό προσωπικό του κέντρου θα είναι στη διάθεση κάθε γυναίκας για να εξυπηρετήσει και να λύσει τις τα ζητήματα δημιουργούν έτσι ώστε να κάνουν την αναμονή της όσο πιο άνετη και ευχάριστη γίνεται.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα αφορούν γυναίκες αλλά και άντρες από όλη την Κύπρο που είτε επισκέπτονται το Κέντρο είτε προληπτικά είτε αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες παθήσεις.

Ακτινοδιαγνωστικά Τμήμα

 • 3D μαστογραφίες (θερμοσυσσωμάτωση) με δυνατότητα βιοψίας για βλάβες ορατές μόνο στην τομών σύνθεση (τομο-βιοψία)
 • Λογισμικό CView
 • Στερεοτακτική βιοψία μικροαποτιτανώσεων ή άλλων μαστογραφικών διαπιστώσεων
 • Στερεωτακτικός εντοπισμός με συρματόσχοινο
 • Υπερηχογράφηση μαστού και τελευταίας τεχνολογίας τρισδιάστατο αυτοματοποιημένο υπερηχογράφημα μαστού
 • Υπερηχογραφικά κατευθυνόμενα βιοψίες μαστού και λεμφαδένων με τη χρήση λεπτού βελόνα (FNA), κοπτούσα βελόνα, βελόνα αναρρόφησης (SENORX)
 • Έλεγχος οστεοπόρωσης / οστικής πυκνότητας (DEXA)

Πρόγραμμα προμυμβοπτικής ελέγχου (διαλογή)

Προσφορά προφυλακτικού ελέγχου σε όσες γυναίκες το επιθυμούν και θα βασίζεται σε διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές. Ο μαστογραφικός έλεγχος θα συνδυάζεται πάντοτε με υπερηχογράφημα μαστού, συνδυασμός ο οποίος χαρακτηρίζεται από υψηλότερα ποσοστά ανίχνευσης των προβλημάτων του μαστού καθώς και με την κλινική εξέταση από το χειρουργό της μήτρας.

Χειρουργική Ιατρείο

Θα αποτελείται από 3 καταξιωμένους χειρουργούς με εξειδίκευση στο μαστό και με μεγάλη εμπειρία στον τομέα αυτό. Η άψογη συνεργασία των συγκεκριμένων χειρουργών για πάνω από 15 χρόνια αποτελεί σημαντικό στοιχείο που διασφαλίζει τη συντονισμένη συνεργασία μεταξύ της ομάδας τόσο στην κλινική πράξη όσο και στη διεκπεραίωση των χειρουργικών επεμβάσεων. Η συγκεκριμένη ομάδα χειρουργών αντιμετωπίζει σήμερα ένα πολύ μεγάλο αριθμό νέων περιστατικών καρκίνου του μαστού ενώ εκτελεί επιτυχώς ολόκληρο το φάσμα των χειρουργικών επεμβάσεων που αφορούν το μαστό. Η συμμετοχή τουλάχιστον 2 χειρουργών στη χειρουργική επέμβαση αποτελεί στοιχείο που χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη ομάδα και η οποία είναι σίγουρα όφελος του ασθενούς. Η ασθενής έχει το δικαίωμα επιλογής του γιατρού και αυτό αποτελεί βασική αρχή του κέντρου.

Χειρουργική Μαστού

 • Χωρίς τομή διαδερμική χειρουργική αφαίρεση καλοήθων ογκιδίων
 • Μερική μαστεκτομή με ογκοπλαστική τεχνική χρήση κριθεί ζητο
 • Μαστεκτομή με ή χωρίς λεμφαδένικο καθαρισμό μασχάλης
 • Βιοψία λεμφαδένα φρούρου

Ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής

Η λειτουργία της ιατρικής πλαστικής χειρουργικής θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με τις ιατρικές εφαρμογές των άλλων ειδικοτήτων που εμπλέκονται στη θεραπεία της καρκίνου του μαστού. Όλες οι περιστάσεις του κέντρου για τις οποίες απαιτείται η συμμετοχή του πλαστικού χειρουργού θα εξεταστούν εντός του κέντρου.
Η ιατρείο πλαστικής χειρουργικής θα προσφέρει ολόκληρη τη σειρά ανατροφοδοτικής χειρουργικής του μαστού. Επεμβάσεις με την χρησιμοποίηση ενθέτων από σιλικόνη, πέτρες ή ελεύθερες κρύβες και άλλες σύνθετες μεθόδους. Οι πιο πολύπλοκες περιστάσεις θα αντιμετωπιστούν σε συνεργασία με ομάδα πλαστικών χειρουργών από το εξωτερικό που θα χειρουργούν τις περιστάσεις με την ενεργό συμμετοχή του πλαστικού χειρουργού του κέντρου.

Αναισθησιολογικό Ιατρείο

Με βάση τις προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις οι αναισθησιολόγοι του κέντρου του μαστού θα έχουν τη δυνατότητα συνάντησης με τους ασθενείς προ-χειρουργικά. Σκοπός είναι η σωστή προετοιμασία του ασθενούς για την χειρουργική επέμβαση, η λεπτομερής καταγραφή του ιστορικού, η κλινική εξέταση στο σωστό χρόνο προ της χειρουργικής και η ανάλυση των εργαστηριακών και απεικονιστικών εξετάσεων. Όλα αυτά συμβάλλουν στη μείωση των αναβολών για τη χειρουργική επέμβαση, την πρόληψη και αντιμετώπιση συμβάντων διεγχειρητικά και μετεγχειρητικά και βέβαια μια ομαλή λύση του χειρουργείου. Η γνωριμία και η προσωπική επαφή του αναισθησιολόγου με τον ασθενή στο πλαίσιο της προ-εγχειρητικής συνέντευξης δρα επωφελώς μειώνοντας την ανησυχία και τη φόβο μιας γενικής αναισθησίας.

Ιστοπαθολογία

 • Ταχεία βιοψία του λεμφτεδένα του φρουρού
 • Ιστολογικές αναλύσεις βιοπτικού χαρακτήρα και χειρουργικά παρασκευασμάτων
 • Ανοσοϊστοχημική χωριστά όγκων
 • Oncotype *

Πυρηνική Ιατρική

 • Διαγνωστικά σπινθηρογραφήμα οστών
 • Λεμφοσπινθηρογραφημα

Ογκολογία

 • Χημειοθεραπεία
 • Ακτινοθεραπεία

Νοσηλευτικό άτομο

 • Νοσοκόμα στήθους

Ψυχοποιημένη υποστήριξη

Ειδικός ψυχολόγος όσον αφορά τις ογκολογικούς ασθενείς και ιδιαίτερα σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού.
 • Ψυχο Ογκολογία

Φυσιοθεραπεία

 • Φυσιοθεραπευτρια με ειδίκευση στον τομέα αυτό:
 • Κινησιοθεραπεία μετά από επέκταση στη μασχάλη
 • Πρόληψη και αντιμετώπιση λεμφοιδίματος

Εκτίμηση κινδύνου και γενετική έλεγχο

 • Ιατρική Γενετιστής εκπαιδευγητής Πανεπιστημίου

Διατροφολόγος

 • Διατροφολόγος με εμπειρία σε ογκολογικές Κέντρα

Υπηρεσίες ανακουφιστικής διατίδας

 • Υπηρεσίες που παρέχονται από τα συνεργάτες διά κλινρου)

"Το κέντρο θα παρέχει όλο το φάσμα των διαγνωστικών και θεραπευτικών επιλογών των ασθενών με παθήσεις του μαστού όχι μόνο με υπηρεσίες που θα προσφέρει το ίδιο αλλά και σε συνεργασία με άλλα κέντρα με τα οποία συνεργάζεται και τα οποία τηρούν τις προϋποθέσεις που έχουμε θέσει . "

"Υπόσχεση μας είναι ότι αυτές οι υπηρεσίες θα αναβαθμιστούν και θα επεκταθούν συνεχώς προς όφελος κάθε γυναίκας πάντα με απόλυτη σεβασμό και ανθρώπινη προσέγγιση".

Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες υγείας

ειδικότητες

 • ΚΕΝΤΡΑ ΒΑΡΟΣ
 • ΚΕΝΤΡΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ

0 αναθεώρηση (ες)

 • ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΤΑΙ πολύ σοβαρά και δεν επιτρέπουμε καμιά κατάχρηση. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ.