φορτωτής

Οι Νευροεπιστήμονες συστήνουν να επισκέπτεστε την παραλία κανονικά!

Πρόσθετο banner

Οι Νευροεπιστήμονες συστήνουν να επισκέπτεστε την παραλία κανονικά!

Οι Νευροεπιστήμονες συστήνουν να επισκέπτεστε την παραλία κανονικά!


Οι Νευροεπιστήμονες συστήνουν έντονα να επισκέπτεστε την παραλία κανονικά. Εδώ είναι γιατί:

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο ελεύθερος χρόνος σε εξωτερικούς χώρους είναι καλός για εσάς τόσο σε φυσικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο, αλλά τα οφέλη του χρόνου που δαπανάτε ειδικά στην παραλία έχουν μόλις αποκαλυφθεί.

Αυτό το απίστευτο συναίσθημα ειρήνης και ηρεμίας που βιώνετε στην παραλία τώρα αναφέρεται ως "μπλε χώρος". Αυτό είναι που οι επιστήμονες έχουν μεταγλωττίσει την επίδραση που έχει ο συνδυασμός χαλαρωτικών μυρωδιών και ήχων νερού στον εγκέφαλό σας. Ο μπλε χώρος είναι αρκετός για να σας κάνει να αισθάνεστε άνετα με έναν υπνωτικό τρόπο.
Όταν παρατηρήσετε πόσο χαλαρή αισθάνεστε στην παραλία, δεν είναι μόνο όλα στο μυαλό σας. Η επιστήμη λέει ότι είναι μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλός σας αντιδρά στο περιβάλλον του, αφήνοντας σας να αισθάνεστε χαρούμενοι, χαλαροί και ανανεωμένοι.

Συνολικά, αυτός ο μπλε χώρος σας επηρεάζει με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους.

1. Πηγαίνοντας στην παραλία μειώνει το άγχος.
Το νερό είναι η θεραπεία της φύσης για τους στρεσογόνους παράγοντες της ζωής. Είναι γεμάτο από φυσικά ιόντα που είναι γνωστά για τη δυνατότητα να αισθάνονται άνετα. Έτσι εάν ανεβείτε για μπάνιο ή απλά βυθίστε τα δάχτυλα των ποδιών σας στο νερό, είστε σίγουροι ότι θα ζήσετε μια αίσθηση χαλάρωσης. Αυτό είναι ένα στιγμιαίο ενισχυτικό διάθεσης που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε όλοι από καιρό σε καιρό!

2. Η παραλία ενισχύει τη δημιουργικότητά σας.
Αισθάνεστε σαν να είστε σε μια δημιουργική διαδρομή; Λοιπόν, οι επιστήμονες πιστεύουν τώρα ότι η λύση σε αυτό είναι η παραλία. Το μπλε διάστημα σας επιτρέπει να καθαρίσετε το κεφάλι σας και να προσεγγίσετε προβλήματα ή έργα με πιο δημιουργικό τρόπο. Όπως και ο διαλογισμός, η παραλία προκαλεί μια αίσθηση ηρεμίας που σας επιτρέπει να συντονίσετε τα πάντα και να σκεφτείτε τι πρέπει να εστιάσετε.

3. Πηγαίνοντας στην παραλία μπορεί να βοηθήσει να μειώσει τα συναισθήματα της κατάθλιψης.
Όπως και οι επιπτώσεις που έχει η παραλία στις αισθήσεις του στρες και των δημιουργικών σκαφών, η παραλία προσφέρει επίσης κάποια ανακούφιση από τα συναισθήματα της κατάθλιψης. Ο υπνωτικός ήχος των κυμάτων σε συνδυασμό με το θέαμα και τις μυρωδιές της παραλίας μπορεί να σας φέρει σε ένα διαλογιστικό χώρο. Με τη σειρά του, μπορείτε να καθαρίσετε το μυαλό σας και να σκεφτείτε τη ζωή σε έναν ασφαλή χώρο μακριά από το χάος της καθημερινής σας ζωής.

4. Συνολικά, ο χρόνος διαμονής στην παραλία θα αλλάξει την προοπτική σας στη ζωή.
Και αυτή η προοπτική θα αλλάξει προς το καλύτερο! Φύση γενικά ήταν πάντα ένας παράγοντας στην υγιή ευτυχισμένη ζωή, αλλά η παραλία ειδικότερα είναι τόσο καλό για την ψυχή.

Πάρτε λοιπόν το SPF και συσκευάστε ένα πικνίκ, γιατί είναι καιρός να κατευθυνθείτε στην παραλία!

Μέσω του CoreSpirit
Συντάκτης Avatar

σχετικά με το Συγγραφέας

Η ιατρική βάση δεδομένων του KYD βοηθά τους ασθενείς να βρουν τις κατάλληλες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης στην Κύπρο ανάλογα με τις ανάγκες και τη θέση τους, παρέχοντας τα τελευταία νέα στην υγεία και ευεξία.