φορτωτής

Νέες θεραπείες βοηθούν εκείνους με ήπιο, μέτριο και σοβαρό έκζεμα

Πρόσθετο banner

Νέες θεραπείες βοηθούν εκείνους με ήπιο, μέτριο και σοβαρό έκζεμα

Νέες θεραπείες βοηθούν εκείνους με ήπιο, μέτριο και σοβαρό έκζεμα


Αν και πολλοί ενήλικες με έκζεμα αναπτύσσουν την ασθένεια στην παιδική ηλικία και την φέρνουν στη ζωή, ένας μεγάλος αριθμός διαγνωσθεί για πρώτη φορά στην ενηλικίωση. Υπάρχουν νέες θεραπείες διαθέσιμες για να διευκολύνουν τα συμπτώματα.
Αν νομίζετε ότι μόνο τα βρέφη υποφέρουν από έκζεμα, σκεφτείτε ξανά. Το δυσάρεστο, φαγούρα εξάνθημα που οι περισσότεροι άνθρωποι σχετίζονται με μωρά και μικρά παιδιά συμβαίνει συχνά στους ενήλικες. Αν και πολλοί ενήλικες με ατοπική δερματίτιδα (κοινώς γνωστό ως έκζεμα) αναπτύσσουν την ασθένεια στην παιδική ηλικία και την μεταφέρουν μέσω της ζωής, ένας μεγάλος αριθμός διαγιγνώσκεται για πρώτη φορά στην ενηλικίωση - μια τάση που συζητείται στο Αμερικανικό κολλέγιο αλλεργίας, άσθματος και ανοσολογίας (ACAAI) Ετήσια Επιστημονική Συνάντηση.
"Η ατοπική δερματίτιδα (AD) είναι υποδιαγνωσμένη στις Ηνωμένες Πολιτείες", λέει ο αλλεργιολόγος Luz Fonacier, MD, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ACAAI και παρουσιαστής στη συνάντηση. "Πολλοί ενήλικες δεν αναζητούν ιατρική περίθαλψη, προτιμούν να αυτοθεραπευτούν, είτε με θεραπείες στο σπίτι είτε με φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή. Συχνά, δεν γνωρίζουν ότι έχουν έκζεμα και επίσης δεν γνωρίζουν ότι οι θεραπείες έχουν άλλαξαν πολλά τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν νέα φάρμακα και φάρμακα τοπικής χρήσης που μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά στην ποιότητα ζωής τους ».
Εκτός από την κνησμό και την ταλαιπωρία, τα άτομα με έκζεμα μπορούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα με τον ύπνο και τη συναισθηματική δυσφορία και μπορεί να επηρεάσουν την κοινωνική τους ζωή. Οι αλλεργιολόγοι συνεργάζονται με τους ασθενείς για να εισαγάγουν θεραπείες που αντιμετωπίζουν δυσάρεστα και μερικές φορές επώδυνα συμπτώματα όπως ξηρό δέρμα, φαγούρα και εξανθήματα που μπορεί να μολυνθούν. Η διευκόλυνση της ταλαιπωρίας που σχετίζεται με τα επώδυνα συμπτώματα μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής και να κάνει τον ύπνο ευκολότερο, καθώς και να ανακουφίσει τη συναισθηματική δυσφορία και την αμηχανία.
"Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει την εισαγωγή στοχοθετημένων θεραπειών, γνωστών και ως φάρμακα ακριβείας", λέει ο αλλεργιολόγος Mark Boguniewicz, MD, μέλος της ACAAI και επικεφαλής συγγραφέας σε ένα σύντομα δημοσιευμένο Ατοπικό Δερματικό Υλικό. "Το Yardstick θα έχει πρακτικές συστάσεις για τους γιατρούς σχετικά με τη θεραπεία του AD".
Δύο νέα φάρμακα έχουν εγκριθεί πρόσφατα για το AD. Το πρώτο, το crisaborole, είναι μια αλοιφή που μειώνει τον κνησμό, την ερυθρότητα και το πρήξιμο του δέρματος. Είναι το πρώτο αντιφλεγμονώδες φάρμακο που πρέπει να εγκριθεί για τη θεραπεία της ήπιας έως μέτριας AD σε περισσότερα από 15 χρόνια. Έχει εγκριθεί για ασθενείς ηλικίας 2 ετών και άνω. Το Dupilumab, το δεύτερο νέο φάρμακο, είναι μια βιολογική θεραπεία που χορηγείται με ένεση για ασθενείς ηλικίας 18 ετών και άνω με μέτρια έως σοβαρή AD που δεν έχουν ανταποκριθεί ή δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τοπικά φάρμακα.
"Το μήνυμα του Takeaway είναι ότι υπάρχουν διαθέσιμα αποτελεσματικά φάρμακα που βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του έκζεμα και τώρα μπορούν να στοχεύσουν και στην υποκείμενη αιτία", λέει ο Δρ Boguniewicz. "Τα άτομα με έκζεμα έχουν απογοητευτεί από τους περιορισμούς των υφισταμένων θεραπειών, είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι από τα νέα φάρμακα που αναπτύχθηκαν με βάση την καλύτερη κατανόηση της ατοπικής δερματίτιδας, αναμένουμε σύντομα να εγκριθούν πρόσθετες θεραπείες. εμπειρογνωμοσύνη για τη διάγνωση του εκζέματος σας και για να σας βοηθήσουμε να βρείτε ανακούφιση με τις σωστές θεραπείες ». Πηγή: Αμερικανικό Κολέγιο Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας
Συντάκτης Avatar

σχετικά με το Συγγραφέας

Η ιατρική βάση δεδομένων του KYD βοηθά τους ασθενείς να βρουν τις κατάλληλες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης στην Κύπρο ανάλογα με τις ανάγκες και τη θέση τους, παρέχοντας τα τελευταία νέα στην υγεία και ευεξία.