φορτωτής

Γιατί αυτοί οι Amish ζουν περισσότερο και πιο υγιείς: Μια εσωτερική 'Κρήνη της Νεολαίας'

Πρόσθετο banner

Γιατί αυτοί οι Amish ζουν περισσότερο και πιο υγιείς: Μια εσωτερική 'Κρήνη της Νεολαίας'

Γιατί αυτοί οι Amish ζουν περισσότερο και πιο υγιείς: Μια εσωτερική 'Κρήνη της Νεολαίας'


Η πρώτη γενετική μετάλλαξη που φαίνεται να προστατεύει από πολλαπλές πτυχές της βιολογικής γήρανσης στους ανθρώπους έχει ανακαλυφθεί σε μια εκτεταμένη οικογένεια της παλιάς τάξης Amish που ζει στην περιοχή της Βέρνης της Ινδιάνας.
Ένα πειραματικό φάρμακο "μακροζωίας" που αναδημιουργεί την επίδραση της μετάλλαξης δοκιμάζεται τώρα σε δοκιμές σε ανθρώπους για να διαπιστωθεί εάν παρέχει προστασία έναντι ορισμένων ασθενειών που σχετίζονται με τη γήρανση.
Οι Indiana Amish (άμεση οικογένεια και συγγενείς) με τη μετάλλαξη ζουν περισσότερο από 10 τοις εκατό περισσότερο και έχουν 10 τοις εκατό μακρύτερα τελομερή (ένα προστατευτικό κάλυμμα στο τέλος των χρωμοσωμάτων μας που αποτελεί βιολογικό δείκτη γήρανσης) σε σύγκριση με τα μέλη της οικογένειας Amish, t έχει τη μετάλλαξη.
Το Amish με αυτή τη μετάλλαξη έχει επίσης σημαντικά μικρότερο σακχαρώδη διαβήτη και χαμηλότερα επίπεδα νηστείας νηστείας. Ένα σύνθετο μέτρο που αντικατοπτρίζει την αγγειακή ηλικία είναι επίσης χαμηλότερο - ενδεικτικό της διατηρούμενης ευελιξίας στα αιμοφόρα αγγεία των μεταφορέων της μετάλλαξης - από εκείνους που δεν έχουν τη μετάλλαξη, η έρευνα επίσης βρέθηκε.
Αυτά τα άτομα Amish έχουν πολύ χαμηλά επίπεδα ΡΑΙ-1 (αναστολέα ενεργοποιητή πλασμινογόνου), μια πρωτεΐνη που περιλαμβάνει μέρος ενός "μοριακού δακτυλικού αποτυπώματος" που σχετίζεται με τη γήρανση ή τη γήρανση των κυττάρων. Ήταν προηγουμένως γνωστό ότι ο ΡΑΙ-1 σχετιζόταν με τη γήρανση σε ζώα, αλλά δεν ήταν σαφές πώς επηρεάζει τη γήρανση στους ανθρώπους.
"Τα ευρήματα μας εξέπληξαν εξαιτίας της συνέπειας των πλεονεκτημάτων κατά των γήρανσης σε πολλαπλά συστήματα σώματος", δήλωσε ο Δρ Douglas Vaughan, ο κύριος συγγραφέας του εγγράφου που μελετά τον PAI-1 για σχεδόν 30 χρόνια.
Ο Vaughan, ένας καρδιολόγος, είναι ο καθηγητής Irving S. Cutter και πρόεδρος της ιατρικής στο Northwestern University Feinberg School of Medicine και Northwestern Medicine.
"Για πρώτη φορά βλέπουμε έναν μοριακό δείκτη γήρανσης (μήκος τελομερούς), έναν μεταβολικό δείκτη γήρανσης (επίπεδα ινσουλίνης νηστείας) και έναν καρδιαγγειακό δείκτη γήρανσης (αρτηριακή πίεση και δυσκαμψία των αιμοφόρων αγγείων) που ακολουθούν την ίδια κατεύθυνση αυτά τα άτομα προστατεύονταν γενικά από τις αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία ", δήλωσε ο Vaughan. "Αυτό που έπαιξε σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, όχι μόνο ζουν περισσότερο, αλλά ζουν υγιέστερα, είναι μια επιθυμητή μορφή μακροζωίας, είναι η διάρκεια ζωής τους".
Το φάρμακο "μακροζωία" που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο Northwestern και Tohoku
Η Northwestern έχει συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο Tohoku στην Ιαπωνία για την ανάπτυξη και τον έλεγχο ενός από του στόματος φαρμάκου, TM5614, που αναστέλλει τη δράση του PAI-1. Το φάρμακο έχει ήδη δοκιμαστεί σε μια δοκιμή φάσης 1 στην Ιαπωνία και βρίσκεται τώρα σε δοκιμές φάσης 2 εκεί. Η Northwestern θα υποβάλει αίτηση έγκρισης από την FDA για να ξεκινήσει μια δοκιμή πρώιμης φάσης στις ΗΠΑ, ενδεχομένως να ξεκινήσει μέσα στους επόμενους έξι μήνες.
Η προτεινόμενη μελέτη Northwestern θα διερευνήσει τις επιδράσεις του νέου φαρμάκου στην ευαισθησία στην ινσουλίνη σε άτομα με διαβήτη τύπου 2 και παχυσαρκία λόγω της επίδρασης της μετάλλαξης στα επίπεδα ινσουλίνης στο Amish.
Μία μετάλλαξη αποδίδει τη μακροζωία
Στη νέα μελέτη, οι επιστήμονες της Northwestern εξέτασαν τα άτομα που είχαν ένα μεταλλαγμένο αντίγραφο του γονιδίου, καθιστώντας το επίπεδο του PAI-1 περίπου το μισό επίπεδο συγγενών με δύο φυσιολογικά αντίγραφα.
Αυτοί οι φορείς της γονιδιακής μετάλλαξης είχαν σχεδόν 30% χαμηλότερα επίπεδα ινσουλίνης νηστείας και ήταν πλήρως προστατευμένοι από τον διαβήτη.
«Ήμασταν σίγουρα έκπληκτοι», είπε ο Vaughan. «Ακόμα και όταν την αναλύουμε παράγοντας για τη συγγένειά τους, η μετάλλαξη εξακολουθεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας πρόβλεψης για το εάν θα πάρετε διαβήτη».
Είπε ότι 7% των συγγενών με δύο φυσιολογικά αντίγραφα του γονιδίου έχουν διαβήτη, έτσι από τους 177 συμμετέχοντες Amish στη μελέτη, θα περίμενε ότι τρεις ή τέσσερις από τους φορείς του μονού μεταλλαγμένου γονιδίου θα έχουν επίσης την ασθένεια.
Οι επιστήμονες είδαν επίσης μια βελτίωση σε μια ομάδα καρδιαγγειακών μέτρων - χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και πιο ευέλικτα αιμοφόρα αγγεία - που αλλάζουν με την ηλικία. Η βελτίωση δεν κατέληξε σε στατιστική σημασία, αλλά οι φορείς του μεταλλαγμένου γονιδίου έχουν νεότερο καρδιαγγειακό σύστημα, δήλωσε ο Vaughan. Συγκεκριμένα, τα άτομα στο παλαιότερο τρίτο της ομάδας έχουν μειωμένη παλμική πίεση, ενδεικτική πιό εύκαμπτων αρτηριών.
Οι γνωστικές εξετάσεις θα αποτελέσουν μέρος μελλοντικών μετρήσεων για τη μελέτη. Τα πειραματικά δεδομένα σε ποντίκια δείχνουν ότι τα χαμηλότερα επίπεδα του ΡΑΙ-1 μπορούν να προστατεύσουν από παθολογία τύπου Alzheimer.
"Ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να τα επανεξετάζουμε τακτικά και να κάνουμε πρόσθετους ελέγχους για να δούμε την ταχύτητα της γήρανσης σε αυτό το είδος και να ανακαλύψουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το προστατευτικό αποτέλεσμα αυτής της μετάλλαξης", δήλωσε ο Vaughan.
Ένας απομονωμένος πληθυσμός προσφέρει μια σπάνια ευκαιρία
Η οικογένεια Amish που συγγενεύεται στη Βέρνη, στην Ιντιάνα, έχει απομονωθεί από γενετική και πολιτιστική άποψη και οι περισσότεροι σχετίζονται τουλάχιστον από απόσταση. Οι πρόγονοι της Indiana Amish μετανάστευσαν στα μέσα του 19ου αιώνα από τη Βέρνη της Ελβετίας. Η πόλη θυμάται την αρχιτεκτονική του αρχικού σπιτιού τους στην Ελβετία με τον ελικοειδή πύργο και την αρχιτεκτονική της.
Η μετάλλαξη εισήχθη στην οικογένεια των Amish, από αγρότες από την Ελβετία, οι οποίοι μετακινήθηκαν στην περιοχή. Δύο από τους απογόνους τους, που έφεραν τη μετάλλαξη, παντρεύτηκαν την κοινότητα Amish. Η κοινότητα Amish εκτός της περιοχής της Βέρνης δεν φέρει αυτή τη μετάλλαξη.
"Αυτή είναι η μοναδική συγγένεια στον πλανήτη που έχει αυτή τη μετάλλαξη", δήλωσε ο Vaughan. "Είναι μια« ιδιωτική μετάλλαξη »."
Τα άτομα με τη μετάλλαξη ζουν κατά μέσο όρο 85, σημαντικά μεγαλύτερα από την προβλεπόμενη μέση διάρκεια ζωής τους 71 για την Amish γενικά και η οποία δεν έχει αλλάξει πολύ τον τελευταίο αιώνα.
Το ηλικιακό εύρος της Amish στη μελέτη ήταν 18 έως 85 με τη μέση ηλικία των αερομεταφορέων 44 και των ανεπιθύμητων 46 ετών.
Ένα μικρό παιδί χτυπά το κεφάλι της, αιμορραγεί πάρα πολύ και σχεδόν πεθαίνει
Το πρώτο μέλος της παλαιάς παραγγελίας Amish με μια ασυνήθιστη αιμορραγική διαταραχή βρέθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 από τον Δρ Amy Shapiro, έναν αιματολόγο στο Κέντρο Αιμορροφιλίας και Θρόμβωσης της Ινδιάνας. Ο Shapiro ακούει από το τοπικό κεφάλαιο του Ιδρύματος Αιμοφιλία για ένα κορίτσι Amish που είχε χτυπήσει το κεφάλι της όταν ήταν τρία και είχε ασυνήθιστα σοβαρή αιμορραγία από τον τραυματισμό. Το μικρό παιδί χρειαζόταν χειρουργική επέμβαση, η οποία προκάλεσε μεγαλύτερη ακραία αιμορραγία και απαιτούσε μετάγγιση αίματος. Έχει σχεδόν πεθάνει. Το κορίτσι ήταν εννέα όταν ο Shapiro έμαθε γι 'αυτήν και έγινε ενδιαφέρον να βοηθήσει την οικογένεια.
Η διαταραχή αιμορραγίας αναγνωρίστηκε ως μια σπάνια διαταραχή εξαιτίας μιας ανεπάρκειας του ΡΑΙ-1. Η μετάλλαξη χαρακτηρίστηκε στο εργαστήριο του Δρ. David Ginsberg στο Πανεπιστήμιο του Michigan και δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine το 1992 από τους Fay et al. Τα άτομα που επλήγησαν από τη διαταραχή αιμορραγίας είχαν δύο αντίγραφα του μεταλλαγμένου γονιδίου που οδήγησαν στην απουσία του PAI-1 στο αίμα και στην προκύπτουσα αιμορραγία. Οι άνθρωποι που έφεραν ένα αντίγραφο του μεταλλαγμένου γονιδίου δεν είχαν διαταραχή αιμορραγίας.
Ο Σάπιρο εξέτασε τους γονείς και τα αδέλφια του κοριτσιού και βρήκε περισσότερα προσβεβλημένα άτομα. Ένα οικογενειακό δέντρο σχεδιάστηκε για να καθορίσει ποιος άλλος μπορεί να επηρεαστεί. Με την πάροδο του χρόνου, αρκετές εκατοντάδες μέλη του εκτεταμένου οικογενειακού δέντρου έχουν δοκιμαστεί με 12 ασθενείς που έχουν ταυτιστεί με την αιμορραγική διαταραχή και πολλοί άλλοι (περίπου 96) που έφεραν το μεμονωμένο αλλαγμένο γονίδιο. Μέχρι σήμερα, περίπου 10,000 άτομα περιλαμβάνονται σε αυτό το οικογενειακό δέντρο που εκτείνεται σε πολλές γενιές.
Ο ΡΑΙ-1 έχει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του τμήματος του συστήματος πήξης του ανθρώπινου αίματος που βοηθά στη διάλυση των θρόμβων μόλις σχηματιστεί. Όταν οι άνθρωποι λείπουν από το PAI-1, έχουν αυξήσει την κατανομή θρόμβων και την ανώμαλη αιμορραγία που συνδέεται με βαριά εμμηνόρροια αιμορραγία, αιμορραγία με εγκυμοσύνη και ωορρηξία, οδοντιατρική εργασία, τραυματισμό και τραύμα.
Όταν ο Vaughan διαβάσει τα δημοσιευμένα άρθρα περιοδικών του Shapiro και των συν-συγγραφέων σχετικά με τον συγγενή με την ασυνήθιστη μετάλλαξη PAI-1, ήθελε αμέσως να διερευνήσει το αποτέλεσμα στην καρδιαγγειακή λειτουργία τους. Εξέτασε τελικά την εστίασή του στις επιπτώσεις στη γήρανση.
"Αυτή ήταν η πύλη που θα μπορούσε να μας επιτρέψει να διερευνήσουμε τον αντίκτυπο μιας μερικής ανεπάρκειας PAI-1 σε μια ζωή", δήλωσε ο Vaughan.
"Η εργασία στο εργαστήριο και η επιστήμη της γήρανσης συνέχισαν να δείχνουν μια σχέση μεταξύ του PAI-1 και της ίδιας της γήρανσης", δήλωσε ο Vaughan. "Είχαμε δείξει σε μια προηγούμενη μελέτη σε ποντίκια ότι μια μερική ανεπάρκεια του PAI-1 προστατεύεται από τις γήρανσης-όπως οι αλλαγές.Αυτό ήταν αλήθεια και για τα ανθρώπινα όντα;" Τώρα είχαμε μια απίστευτη, μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουμε την υπόθεσή μας.
Απευθύνθηκε σε επαφή με τον Shapiro και είπε ότι είχε την υπομονή ότι οι μεταφορείς της μετάλλαξης θα μπορούσαν να προστατευθούν από τη γήρανση. Και ότι τα μέλη της οικογένειας με ένα αντίγραφο του αλλαγμένου αλληλόμορφου (γονιδιακή μετάλλαξη) δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα αιμορραγίας ή καρδιακά προβλήματα. Αυτό του πρότεινε ότι η παροχή στους ανθρώπους ενός φαρμάκου που μπλοκάρει το PAI-1 θα μπορούσε να είναι ασφαλές, εφόσον παρέχει ανεπαρκή αναστολή.
Φτάνοντας από άλογο και buggy στο χώρο δοκιμών
Στις 5 Μαΐου 2015, ένα τροχόσπιτο 40 γιατρών, νοσοκόμων, sonographers και άλλων εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης οδήγησε στη Βέρνη πριν από την αυγή και δημιούργησε 10 σταθμούς δοκιμών σε κοντινό κοινοτικό κέντρο. Τις επόμενες δύο ημέρες, οι 177 Amish έφτασαν με άλογο και buggy για δοκιμή, το μισό κάθε μέρα.
Χρειάστηκε μια ολόκληρη μέρα για κάθε άτομο να περάσει από όλους τους σταθμούς ελέγχου που περιελάμβαναν: δείγματα αίματος νηστείας, ηχοκαρδιογραφήματα, συστολική εξέταση πίεσης αίματος, ταχύτητα παλμικού κύματος (μέτρηση δυσκαμψίας των μεγάλων αρτηριών), δοκιμές πνευμονικής λειτουργίας και δείγματα ούρων. Οι επιστήμονες έλαβαν ινοβλάστες (κύτταρα) και αύξησαν τα βλαστοκύτταρα από αυτά τα κύτταρα προκειμένου να διερευνήσουν την επίδραση της μετάλλαξης στην κυτταρική βιολογία. Οι επιστήμονες μπορούν να μετατρέψουν τα κύτταρα αυτά σε νευρώνες, καρδιακά κύτταρα ή οποιοδήποτε είδος κυττάρου και να διερευνήσουν τις επιπτώσεις αυτής της γενετικής αλλοίωσης στη σημαντική βιολογία.
Γιατί τόσο πολλοί από τους συγγενείς συμφώνησαν να συμμετάσχουν στη μελέτη; "Είναι περίεργοι για τη μετάλλαξη επειδή γνωρίζουν ότι κάποιοι από αυτούς έχουν πρόβλημα αιμορραγίας", δήλωσε ο Vaughan. Το Northwestern συνεργάστηκε με τους αιματολόγους της Ινδιάνας για να συνεργαστεί με το Amish.
Μέσα από τη δουλειά με το Northwestern και το Vaughan, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα άτομα με δύο αλλαγμένα γονίδια PAI-1 όχι μόνο είχαν διαταραχή αιμορραγίας αλλά επίσης είχαν διαφορετικούς βαθμούς ασυνήθιστης καρδιακής διαταραχής που οδηγεί σε ίνωση (ουλές της καρδιάς). Ένα από τα προσβεβλημένα άτομα πέθανε από αυτή την επιπλοκή.
Ο Σάπιρο και οι συνεργάτες του στο Ινστιτούτο Αιμοφιλίας & Θρομβώσεως αντιμετωπίζουν 11 ασθενείς Amish με διπλή μετάλλαξη. Για θέματα αιμορραγίας, οι ασθενείς λαμβάνουν ένα φάρμακο που μπορεί να ληφθεί είτε από το στόμα είτε χορηγείται ενδοφλεβίως για να αποφευχθεί η διάλυση των θρόμβων πολύ γρήγορα. Δεν υπάρχει θεραπεία για την καρδιακή ίνωση που προσφάτως ταυτοποίησε η ερευνητική ομάδα.
Startup εταιρεία να αναπτύξει νέα τάξη των φαρμάκων "μακροζωίας"
Στις ΗΠΑ, η Northwestern συνεργάζεται με μια ιαπωνική εταιρεία εκκίνησης (Renascience) για να αναπτύξει μια νέα κατηγορία φαρμάκων που στοχεύουν συγκεκριμένα το PAI-1. Τα φάρμακα είναι το πνευματικό τέκνο του συνεργάτη του Vaughan, ο Δρ Toshio Miyata, ο οποίος οδηγεί ένα πρόγραμμα ανεύρεσης φαρμάκων στο Πανεπιστήμιο Tohoku στη βόρεια Ιαπωνία.
Η Miyata αρχικά ήρθε σε επαφή με τον Vaughan για να χρησιμοποιήσει τα διαγονιδιακά μοντέλα ποντικών που υπερεκφράζουν τον ανθρώπινο PAI-1. Τα ποντίκια, που αναπτύχθηκαν στο εργαστήριο του Vaughan, είναι φαλακρά, έχουν καρδιακές προσβολές και άλλες παθολογίες που προκαλούνται από την περίσσεια του PAI-1. Ο Miyata, ένας νεφρολόγος, αναπτύσσει ένα από του στόματος φάρμακο για να επιβραδύνει την πρόοδο της διαβητικής νεφροπάθειας, η οποία οδηγείται εν μέρει από τον PAI-1.
Ο Miyata έστειλε το πειραματικό φάρμακο στον Vaughan, ο οποίος τον έτισε στα φαλακρά ποντίκια για έξι εβδομάδες. Ο Vaughan είχε δοκιμάσει άλλα φάρμακα αναστολής του PAI-1 από μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, αλλά κανένας από αυτούς δεν είχε δουλέψει.
"Τα ποντίκια αναπτύσσονται στα μαλλιά"
Αλλά τότε ο Vaughan παρατήρησε κάτι. Κάλεσε τη Miyata και ανακοίνωσε: "Τα ποντίκια μεγαλώνουν τα μαλλιά. Το ναρκωτικό σου δουλεύει!"
"Η επίδραση που είδαμε σε αυτά τα διαγονιδιακά ζώα ήταν αδιαμφισβήτητη", δήλωσε ο Vaughan.
"Είχαμε ζητήσει να δοκιμάσουμε άλλους παρεμποδιστές του PAI-1 με την πάροδο των χρόνων από το μεγάλο φαρμακείο, και κανένας από αυτούς δεν δούλεψε ποτέ, αλλά ο πρώτος που μας έστειλε ο Toshio μας λειτούργησε εξαιρετικά καλά", δήλωσε ο Vaughan.

Δοκιμάζοντας νέα φόρμουλα για τη θεραπεία της φαλάκρας
Λόγω της επίδρασης του φαρμάκου στην ανάπτυξη τριχών σε ποντίκια, η Renascience έχει χορηγήσει άδεια σε μια αμερικανική εταιρεία, Eirion Therapeutics, Inc., η οποία προωθεί την ανάπτυξη ενός τοπικού τύπου που θα δοκιμαστεί για τη θεραπεία της φαλάκρας των ανδρών.
Η κλινική δοκιμή φάσης 2 γίνεται πράσινη στην Ιαπωνία
Στη μελέτη Ιαπωνικής φάσης 1, που ολοκληρώθηκε το περασμένο καλοκαίρι, δόθηκε το φάρμακο σε περίπου 160 υγιή άτομα για να ελέγξει την ασφάλειά του. Αφού αποδειχθεί ασφαλής και μη τοξική, το φάρμακο δοκιμάζεται τώρα σε μια δοκιμή φάσης 2 για να διαπιστωθεί εάν η αναστολή του ΡΑΙ-1 επηρεάζει τη μετανάστευση των βλαστοκυττάρων από τον μυελό των οστών.
Οι επιστήμονες θέλουν να δουν αν η χορήγηση του φαρμάκου αναστολέα του PAI-1 αυξάνει τον αριθμό των ερυθρών και των λευκών αιμοσφαιρίων και των αιμοπεταλίων των ασθενών που έχουν υποβληθεί σε χημειοθεραπεία, γεγονός που οδηγεί σε χαμηλές μετρήσεις. Αυτό θα μπορούσε να μειώσει τις επιπλοκές, οι οποίες περιλαμβάνουν λοιμώξεις, αιμορραγία και αναιμία. Δεδομένου ότι ο ΡΑΙ-1 ελέγχει την κινητοποίηση και απελευθέρωση βλαστοκυττάρων από το μυελό των οστών, οι επιστήμονες υποθέτουν ότι η μερική αναστολή του ΡΑΙ-1 θα επιταχύνει την ανάκτηση των φυσιολογικών κυττάρων στο αίμα.
Τα ποντίκια έζησαν τέσσερις φορές περισσότερο στο φάρμακο
Η προηγούμενη έρευνα του Vaughn σε ένα έγγραφο του 2014 που δημοσιεύτηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών έδειξε ότι το φάρμακο παρατείνει τη διάρκεια ζωής σε ένα ποντίκι μοντέλο επιταχυνόμενης γήρανσης.
Σε αυτή τη μελέτη, οι γήρανση με πείραμα ποντικούς που έλαβαν το πειραματικό φάρμακο έζησαν περισσότερο από τρεις φορές περισσότερο από μια ομάδα ελέγχου και οι πνεύμονες και το αγγειακό τους σύστημα προστατεύονταν από παθολογία παρόμοια με τη γήρανση, συμπεριλαμβανομένου του εμφυσήματος και της αρτηριοσκλήρωσης.
Όταν τα κύτταρα ή η ηλικία των ιστών, χάνουν την ικανότητα αναγέννησης, και εκκρίνουν ορισμένες πρωτεΐνες, όπως ένα διακριτικό δακτυλικό αποτύπωμα. Μία από αυτές τις πρωτεΐνες είναι ΡΑΙ-1.
«Κάναμε το διανοητικό άλμα μεταξύ ενός δείκτη γήρανσης και της φυσιολογικής γήρανσης», δήλωσε ο Vaughan. "Ζητήσαμε είναι αυτός ο δείκτης γήρανσης των κυττάρων ένας από τους οδηγούς ή οι μηχανισμοί ταχείας φυσιολογικής γήρανσης;"
Ο Vaughan έγινε αρχικά ενδιαφερόμενος για το PAI-1 επειδή είναι ο φυσικός αναστολέας του συστήματος διάλυσης του θρόμβου του σώματος. Αναστέλλει συγκεκριμένα την πρωτεΐνη που διαλύεται στο θρόμβο που ονομάζεται t-PA, η οποία αναπτύχθηκε για να θεραπεύσει άτομα που έχουν καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια.
Μια προηγούμενη διατύπωση του πειραματικού φαρμάκου, TM5441, είναι ένα από τα πολλά που επιλέγεται κάθε χρόνο από το Εθνικό Ινστιτούτο για τη Γήρανση που θα δοκιμαστεί στο Πρόγραμμα Δοκιμών Παρεμβάσεων, το οποίο διερευνά θεραπείες με τη δυνατότητα να παρατείνει τη διάρκεια ζωής και να καθυστερεί τη νόσο σε ποντίκια.
Άλλοι συγγραφείς στο βιβλίο είναι συγγραφείς Dr. Sadiya S. Khan και Dr. Sanjiv J. Shah, Ekaterina Klyachko, Abigail S. Baldridge, Mesut Eren, Aaron T. Place, Δρ. Abraham Aviv, Eli Puterman, Dr Donald M. Lloyd-Jones, Meadow Heiman, Δρ Toshio Miyata, Δρ. Σουέτα Γκούπτα και Δρ Amy D. Shapiro.
Η έρευνα υποστηρίχθηκε από τη χορηγία HL51387 από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρδιάς, Πνεύμονος και Αίματος των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας.
Βίντεο: https://www.youtube.com/watch?time_continue=68&v=QX0kuDsIe2w

Ιστορία Πηγή:
Τα υλικά που παρέχονται από το Northwestern University. Πρωτότυπο γραμμένο από τον Marla Paul. Sadiya S. Khan, Sanjiv J. Shah, Ekaterina Klyachko, Abigail S. Baldridge, Mesut Eren, Aaron T. Place, Abraham Aviv, Eli Puterman, Donald M. Lloyd-Jones, Meadow Heiman, Toshio Miyata, Sweta Gupta, Amy D Shapiro και Douglas E. Vaughan. Μια μηδενική μετάλλαξη στο SERPINE1 προστατεύει από τη βιολογική γήρανση στους ανθρώπους. Science Advances, 15 Νοεμβρίου 2017 DOI: 10.1126 / sciadv.aao1617

Συντάκτης Avatar

σχετικά με το Συγγραφέας

Η ιατρική βάση δεδομένων του KYD βοηθά τους ασθενείς να βρουν τις κατάλληλες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης στην Κύπρο ανάλογα με τις ανάγκες και τη θέση τους, παρέχοντας τα τελευταία νέα στην υγεία και ευεξία.