φορτωτής

Θα είναι αύριο οι αναμνήσεις που κάνετε σήμερα;

Πρόσθετο banner

Θα είναι αύριο οι αναμνήσεις που κάνετε σήμερα;

Θα είναι αύριο οι αναμνήσεις που κάνετε σήμερα;

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μεταξύ των νέων που εκτιμούν τα τρόφιμα χωρίς γλουτένη θα μπορούσε να είναι ενδεικτικό ενός γενικού ενδιαφέροντος για την υγεία ή τη διατροφή. Αυτοί οι νέοι ενήλικες είχαν περισσότερες πιθανότητες να συμμετάσχουν σε πιο υγιεινές συμπεριφορές, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης διατροφικής πρόσληψης και επίσης αξιολόγησαν τις πρακτικές παραγωγής τροφίμων (π.χ. βιολογικά, μη ΓΤΟ, τοπικά προερχόμενα). Από ανησυχία, ήταν επίσης πιο πιθανό να συμμετάσχουν σε ανθυγιεινές συμπεριφορές ελέγχου του βάρους και υπερβολική ανησυχία για το βάρος.

Σε μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μεταξύ των νέων που εκτιμούν τα τρόφιμα χωρίς γλουτένη θα μπορούσε να είναι ενδεικτικό ενός γενικού ενδιαφέροντος για την υγεία ή τη διατροφή. Αυτοί οι νέοι ενήλικες είχαν περισσότερες πιθανότητες να συμμετάσχουν σε πιο υγιεινές συμπεριφορές, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης διατροφικής πρόσληψης και επίσης αξιολόγησαν τις πρακτικές παραγωγής τροφίμων (π.χ. βιολογικά, μη ΓΤΟ, τοπικά προερχόμενα). Από ανησυχία, ήταν επίσης πιο πιθανό να συμμετάσχουν σε ανθυγιεινές συμπεριφορές ελέγχου του βάρους και υπερβολική ανησυχία για το βάρος.

Τα τρόφιμα χωρίς γλουτένη έχουν γίνει πιο πανταχού παρόντα την τελευταία δεκαετία, με τους υποστηρικτές να ισχυρίζονται ότι μπορούν να βοηθήσουν σε όλα, από την απώλεια βάρους έως την αντιμετώπιση της αυτοάνοσης νόσου, στη βελτίωση του δέρματός σας. Παρά όλη την προσοχή, λίγα είναι γνωστά για το αποτέλεσμα που έχουν αυτές οι πεποιθήσεις στις διατροφικές συνήθειες του ευρέος κοινού.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Μινεσότα ήθελαν να διερευνήσουν τα κοινωνικοδημογραφικά και συμπεριφορικά χαρακτηριστικά των νεαρών ενηλίκων που εκτιμούν ότι η γλουτένη είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό τροφίμων και διερευνά τον τρόπο με τον οποίο σχετίζεται με τη διατροφική τους πρόσληψη. Η μελέτη εξέτασε ένα δείγμα 1,819 νεαρών ενηλίκων ηλικίας 25 έως 36 ετών από τη μελέτη διαμήκους κοορτής του έργου EAT. Μετράται αν εκτιμούν τα τρόφιμα χωρίς γλουτένη, τους στόχους βάρους, τις συμπεριφορές ελέγχου του βάρους, τις τιμές παραγωγής τροφίμων, τις διατροφικές συμπεριφορές, τη σωματική δραστηριότητα και τη διατροφική πρόσληψη.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι περίπου το 13% των συμμετεχόντων αξιολόγησαν τρόφιμα χωρίς γλουτένη. Αυτά τα άτομα ήταν τέσσερις έως επτά φορές πιο πιθανό να εκτιμήσουν τις πρακτικές παραγωγής τροφίμων όπως οι βιολογικές, τοπικά καλλιεργούμενες, μη ΓΤΟ και δεν υποβλήθηκαν σε επεξεργασία. Υπήρξε επίσης μια συσχέτιση μεταξύ της χρήσης Διατροφικών Στοιχείων και έχοντας έναν στόχο βάρους και την αποτίμηση τροφίμων χωρίς γλουτένη.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η αποτίμηση των τροφίμων χωρίς γλουτένη συνδέεται επίσης με τις συμπεριφορές υγιεινής διατροφής, όπως η κατανάλωση πρωινού καθημερινά και η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών, καθώς και οι ανθυγιεινές συμπεριφορές ελέγχου του βάρους, όπως το κάπνισμα, χάπια διατροφής ή καθαρισμός. Αυτά τα δεδομένα δείχνουν ότι ενώ τρώτε χωρίς γλουτένη μπορεί να συσχετιστεί με ένα γενικό ενδιαφέρον για τη διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, μπορεί επίσης να υποδηλώνει μια επιβλαβή ανησυχία με απώλεια βάρους ή / και συμπεριφορές που θεωρούνται ότι προάγουν την απώλεια βάρους. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η αποτίμηση των τροφίμων χωρίς γλουτένη ήταν τρεις φορές υψηλότερη για τους νέους ενήλικες που συμμετείχαν σε ανθυγιεινές συμπεριφορές ελέγχου του βάρους.

«Έχω ανησυχίες σχετικά με τον αυξανόμενο αριθμό των ανθρώπων που αντιλαμβάνονται ότι η κατανάλωση μιας δίαιτας χωρίς γλουτένη είναι ένας υγιεινότερος τρόπος για φαγητό. Ιδιαίτερη ανησυχία είναι ο υψηλότερος κίνδυνος για όσους ασχολούνται με ανθυγιεινές πρακτικές ελέγχου βάρους για να αντιληφθούν τη διατροφή χωρίς γλουτένη ως σημαντική , δεδομένου ότι η κατανάλωση χωρίς γλουτένη μπορεί να θεωρηθεί ως ένας «κοινωνικά αποδεκτός τρόπος» για να περιοριστεί η πρόσληψη που μπορεί να μην είναι επωφελής για τη γενική υγεία », σημείωσε ο επικεφαλής ερευνητής Dianne Neumark-Sztainer, PhD, MPH, RD, καθηγητής και επικεφαλής, Επιδημιολογίας και Κοινωνικής Υγείας, Πανεπιστήμιο Μινεσότα, Μινεάπολη, MN, ΗΠΑ. "Εάν υπάρχει ανάγκη για κατανάλωση χωρίς γλουτένη, τότε είναι σημαντικό να αποφύγετε τα τρόφιμα με γλουτένη. Διαφορετικά, συνιστάται ένα διαιτητικό σχέδιο που περιλαμβάνει μια ποικιλία τροφίμων, με μεγάλη έμφαση στα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής αλέσεως βέλτιστη υγεία. "

Οι προσφορές τροφίμων χωρίς γλουτένη συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος στην αγορά. Το 2015, οι εναλλακτικές λύσεις χωρίς γλουτένη στα παραδοσιακά τρόφιμα αντιστοιχούσαν σε πωλήσεις σχεδόν 1.6 δισ. Δολ., Με το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης να οφείλεται στους καταναλωτές, για τους οποίους δεν είναι απαραίτητο από ιατρική άποψη (π.χ. Άλλες έρευνες δείχνουν ότι μέχρι το ένα τρίτο των καταναλωτών πιστεύουν ότι τα τρόφιμα χωρίς γλουτένη είναι πιο υγιεινά από ό, τι τα αντίστοιχα γλουτένη τους. Αυτό αποτελεί μέρος του φαινομένου "φωτοστέφανο", πιστεύω από τους καταναλωτές ότι επειδή ένα τρόφιμο στερείται κάποιο συστατικό ή έχει μια συγκεκριμένη ετικέτα, αυτό το τρόφιμο είναι αυτόματα "υγιές".

"Τα προϊόντα που χαρακτηρίζονται ως« χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο »,« φυσικά »και« απαλλαγμένα »από ορισμένα συστατικά ή χαρακτηριστικά τροφίμων μπορούν να ερμηνεύονται από τους καταναλωτές ως γενικότερα υγιεινά», εξηγεί ο επικεφαλής συγγραφέας Mary J. Christoph, PhD, MPH, μεταδιδακτορικός συνεργάτης της Παιδιατρικής, Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, Μινεάπολις, ΜΝ, ΗΠΑ. "Το φωτοστέφανο μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες στις διατροφικές συνήθειες, όπως οι άνθρωποι που καταναλώνουν υπερβολική κατανάλωση επειδή πιστεύουν ότι έχουν επιλέξει ένα πιο υγιεινό προϊόν".

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι άτομα που αποτιμούσαν τρόφιμα χωρίς γλουτένη είχαν περισσότερες πιθανότητες να καταναλώσουν διατροφή υψηλότερης ποιότητας. Αν και η διαιτητική πρόσληψη δεν πληρούσε τις περισσότερες κατευθυντήριες οδηγίες, αυτοί οι συμμετέχοντες ήταν περισσότερο σύμφωνοι με τις κατευθυντήριες οδηγίες για τους Αμερικανούς, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης περισσότερων φρούτων, λαχανικών και ινών, λιγότερου νατρίου και μικρότερης ποσότητας θερμίδων από κορεσμένα λιπαρά. Τα στοιχεία έδειξαν ότι δεν υπήρχε διαφορά στην πρόσληψη ολόκληρων σιτηρών μεταξύ εκείνων που αποτιμούσαν τα τρόφιμα χωρίς γλουτένη και εκείνων που δεν το έκαναν.

"Αυτή είναι μια από τις πρώτες μελέτες με βάση τον πληθυσμό που περιγράφουν τα κοινωνικοδημογραφικά και συμπεριφορικά χαρακτηριστικά των νεαρών ενηλίκων που εκτιμούν τα τρόφιμα χωρίς γλουτένη και τη σύγκριση της διαιτητικής πρόσληψης για εκείνους που έκαναν και δεν εκτιμούσαν τα τρόφιμα χωρίς γλουτένη", κατέληξε ο κ. Christoph. "Οι επαγγελματίες της διατροφής που παρέχουν συμβουλές σε πελάτες χωρίς γλουτένη θα πρέπει να ρωτήσουν για τους λόγους στους οποίους βασίζεται η αποτίμηση ή / και η κατανάλωση τροφής χωρίς γλουτένη μαζί με άλλες συμπεριφορές, ιδιαίτερα τον έλεγχο του βάρους, για να προωθήσουν τη συνολική διατροφή και υγεία."
Ιστορία Πηγή: Υλικά που παρέχονται από τον Elsevier.
Συντάκτης Avatar

σχετικά με το Συγγραφέας

Η ιατρική βάση δεδομένων του KYD βοηθά τους ασθενείς να βρουν τις κατάλληλες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης στην Κύπρο ανάλογα με τις ανάγκες και τη θέση τους, παρέχοντας τα τελευταία νέα στην υγεία και ευεξία.