Κοιμηθείτε δροσερά… χωρίς κλιματιστικό / Sleep well...without aircondition


Υπάρχει τρόπος να κοιμάστε καλύτερα το καλοκαίρι, χωρίς να ιδρώνετε και χωρίς να στριφογυρίζετε για να βρείτε μια δροσερή γωνιά στο σεντόνι εάν δεν σας αρέσει να κοιμάστε με κλιματιστικό;  Οι παρακάτω ιδέες θα σας βοηθήσουν!


Επιλέξτε βαμβάκι

Αφήστε τα μεταξωτά ή τα σεντόνια με πρόσμιξη πολυέστερ για το χειμώνα. Τα πιο δροσερά σεντόνια είναι αυτά που φτιάχνονται από λεπτό βαμβάκι (το αιγυπτιακό είναι το καλύτερο), που “αναπνέει” κρατώντας τη ζέστη μακριά από το σώμα σας.


Χρησιμοποιήστε μια θερμοφόρα

Για την ακρίβεια γεμίστε με παγωμένο νερό τη θερμοφόρα ή ένα γυάλινο μπουκάλι και βάλτε το στα πόδια του κρεβατιού λίγα λεπτά πριν ξαπλώσετε για να βρείτε δροσερά σεντόνια. Αν έχετε στο σπίτι ice pack για τραυματισμούς (ή ένα πακέτο αρακά στην κατάψυξη), μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με τον ίδιο τρόπο.


Στην κατάψυξη

Βάλτε τα σεντόνια σας στην κατάψυξη για μερικά λεπτά πριν ξαπλώσετε. (Σε μια πλαστική τσάντα κατά προτίμηση, εκτός κι αν η… εσάνς πίτσας είναι η αγαπημένη σας!) Δεν θα σας κρατήσουν δροσερούς όλη τη νύχτα, αλλά ξαπλώνοντας θα νιώσετε άνεση και δροσιά.


Φτιάξτε ένα
DIY
κλιματιστικό

Η ιδέα είναι απλή: βάλτε ένα ρηχό δοχείο ή μπολ γεμάτο με πάγο μπροστά από τον  ανεμιστήρα. Η δροσιά που θα δημιουργηθεί είναι εντυπωσιακή!


Αποφύγετε να κοιμηθείτε γυμνοί

Ένα φαρδύ μπλουζάκι από λεπτό βαμβακερό ύφασμα σας εξασφαλίζει περισσότερη δροσιά από το κοιμηθείτε χωρίς τίποτε! Αλλά και πάλι, όλα είναι σχετικά, οπότε αν νιώθετε πιο δροσερά γυμνοί, δοκιμάστε το.


Αποφύγετε όμως… τις οικειότητες

Όπως όταν κοιμάστε δύο αγκαλιά στο κρεβάτι ζεσταίνεστε τις κρύες νύχτες του χειμώνα, έτσι το καλοκαίρι ο ιδανικός δροσερός ύπνος είναι… μοναχικός. Αν δεν θέλετε να αποχωριστείτε το ταίρι σας, καλό είναι να έχετε τουλάχιστον king size κρεβάτι που θα σας εξασφαλίζει την απαραίτητη για τη δροσιά απόσταση. [Πηγή]


Did you like the article? Share it with your friends!

Similar Articles you might like :


Notice: Undefined index: 3.8 in /home/customer/www/knowyourdoctor.com.cy/public_html/components/com_easyblog/helpers/helper.php on line 1611

Deprecated: Non-static method modRelatedPostHelper::_getMenuItemId() should not be called statically in /home/customer/www/knowyourdoctor.com.cy/public_html/modules/mod_easyblogrelatedpost/tmpl/default.php on line 31