loader

Addbanner

Chryso Patsalidou

  • 1381 view(s)

ΧΡΥΣΩ ΠΑΤΣΑΛΙΔΟΥ

Κλινική Διαιτολόγος & Διατροφολόγος


H Χρύσω Πατσαλίδου είναι Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης. Με την ολοκλήρωση των σπουδών της εκπόνησε την ερευνητική διατριβή της με θέμα ‘’ Διατροφικές Συνήθειες της Γενιάς των 700 Ευρώ, σε πληθυσμό της Κρήτης’’ που παρουσιάστηκε στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας, τον Δεκέμβριο του 2013 στην Αθήνα.

Από το 2015 είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού τίτλου Κλινικής Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Είναι εγκεκριμένη διαιτολόγος (Register Dietitian) από το HCPC του Ηνωμένου Βασιλείου και μέλος τους British Dietitian Association καθώς και του Συμβουλίου Εγγραφής Επιστημόνων Τεχνολόγων Τροφίμων και Διαιτολόγων Κύπρου.

Πραγματοποίησε την προπτυχιακή της πρακτική στο Πανεπιστήμιο της Χάγης στην Ολλανδία, και τις μεταπτυχιακές της στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και σε ιδιωτικά νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Από 2010 έως σήμερα έχει παρακολουθήσει πλήθος εγχώριων και διεθνών συνεδρίων διατροφής, κλινικής διαιτολογίας.

Έχει εργαστεί ως βοηθός ερευνήτρια στο Ερευνητικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Υγεία του Παιδιού» όπου συμμετείχε σε δυο Ευρωπαϊκά προγράμματά EU MENU by EFSA, σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του κράτους και το Ifamily.

Εργάστηκε επίσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας (UK-NHS, Worcestershire Royal Hospital) σαν κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος με ειδίκευση στην προαγωγή της υγείας και τις κλινικές περιπτώσεις.

Το 2021 έχει ολοκλήρωση επιτυχώς το Μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ) του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο: Συμπληρωματικές Θεραπείες Χρονίως Πασχόντων Ασθενών.

Επιπρόσθετα τον Δεκέμβριο του 2022 θα ολοκληρώσει τέσσερις κύκλους εκπαίδευσης του Σεμιναρίου Εκπαίδευσης στην Αλγολογία που πραγματοποιείτε από την Ελληνική Εταιρεία Αλγολογίας.

Από το 2022 είναι επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογιας του Malta Leadership Institute στην Μάλτα και επιστημονικά υπεύθυνη των μαθημάτων Διαιτολογίας.

Σήμερα είναι υπεύθυνη Κλινική Διαιτολόγος στο Cyprus Pain Clinic παρέχοντας υπηρεσίες κλινικής διαιτολογίες σε παθολογικές αλλά και φυσιολογικές καταστάσεις. Βασικό ενδιαφέρον αποτελεί η προώθηση των αρχών της ισορροπημένης διατροφής τόσο στο γενικό πληθυσμό, όσο και σε ευαίσθητές ομάδες όπως άτομα με χρόνιο πόνο.

Specialties

  • DIETITIAN - NUTRITIONIST

In-Network Insurance

  • GeSy (GHS)

Experience

  • Clinical Dietitian Nutritionist - Head of Department   (Jan, 2021 - Current)

    Cyprus Pain Clinic, Cyprus

    Duties: • Undertake dietetic assessments and provide holistic individual dietary, lifestyle advice and treatment • Provide on-going support to patients according to their medical history, diagnosis, anthropometry, biochemistry, relevant medication, social circumstances and nutritional requirements and intake • Review dietary and lifestyle factors contributing to health issues and nutritional risk • Provide educational seminars on aspects of dietetics e.g. Diabetes, Coeliac Disease • Maintain accurate and up-to-date clinical records (GESY, internally) • Create quality content to increase awareness on chronic pain

  • Dietitian  (Jan, 2019 - Dec, 2020)

    Worcestershire Royal Hospital, United Kingdom

    Duties: • Provided dietary advice to patients and carers referred in the acute and community settings, with particular focus on the specialist condition of the patient • Developed effective dietetic care plans with patient centred goals, and advised on use of prescribable nutritional formulations • Monitored and reviewed patient’s dietary needs • Presented educational seminars for Gestational Diabetes, Diabetes, Coeliac disease etc. • Recorded all assessments and interventions in line with NHS policies

  • Store Manager and Head of Food & Nutrition  (Jan, 2015 - Dec, 2019)

    Get Fresh-Healthy restaurant & food store, Cyprus

    Duties: Store Manager • Identified and delegated responsibilities to staff to ensure objectives were met and excellent service was consistently achieved • Implemented new company policies and procedures by developing plans and instructing staff • Created a positive guest experience by delivering high level of service and ensuring all staff engages guests to understand their needs and exceed expectations • Provided feedback to managers and staff by assessing performance on a daily, monthly, quarterly and yearly basis on sales targets, profitability and staff performance • Constantly monitored products labour costs to remain within goals • Trained and coached staff on health and safety, and guest services principles and practices Duties: Head of Food and Nutrition • Managed that the restaurant met and exceeded standards in food quality, and safety and sanitation standards within established guidelines (HACCP) • Undertook recipe analysis and nutrition labelling-allergens • Created new recipes in collaboration with the chef based on local, organic, and sustainable food sources • Operated as a nutritional advisor to customers of the restaurant

  • Nutrition – Research Assistant, EU MENU by EFSA & Family Project  (Jan, 2013 - Dec, 2016)

    Child Health Research & Educational Institute

    Duties: • Assessed dietary behaviours through an interactive 24-hour dietary recall for 2 or 3 days in children and adults • Undertook anthropometric measurements in children and adults • Assessed consumer health, behaviour & environmental factors • Validated quality of data elements/data entry and editing • Diagnosed and problem-solved in relation to the research project

Education

  • Registered Dietitian (DT 29071) Health & Care Professional Council   

    (HCPC) UK (2016)

  • MSc Clinical Dietetics  

    University of Nicosia (2015)

  • Master’s Degree Clinical Practise (1050 hrs)   (Nov, 2021 - Current)

    (2013-2015)

    - General Hospital of Nicosia - Aretaeio Hospital Nicosia

  • BSc Nutrition and Dietetics  

    Hellenic Mediterranean University (2012)

Honours & Awards

  • 2021 | Essential and Basic First Aid St John Ambulance  

  • 2021 | Alternative Treatments for Chronic Pain patients, National Kapodistrian University of Athens  

  • 2018 | Certificate in Management of Food and Beverage Operations Cyprus Hospitality Educational Institute  

Photo Gallery

0  Review(s)

  • WE TAKE REVIEWS VERY SERIOUSLY AND DO NOT ALLOW ANY ABUSE. PLEASE PROVIDE ONLY TRUE INFORMATION. ANY ABUSIVE REVIEWS WILL NOT BE PUBLISHED.

Leave Your Review

Please Login To add Review