loader

Addbanner

Hippocrateon Private Hospital

HIPPOCRATEON Private Hospital
 • 13238 view(s)

 

HIPPOCRATEON Private Hospital   

"Η Υγεία έχει όνομα!"


 

Το Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο ιδρύθηκε το 1987 και βρίσκεται στην οδό Ψαρών, στο κέντρο της Έγκωμης στη Λευκωσία. Πρόκειται για ένα άρτια εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα και χειρουργεία νοσοκομείο, επανδρωμένο με προσοντούχο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό που ανταποκρίνεται άψογα στις εκάστοτε απαιτήσεις του τομέα της ποιοτικής ιατρικής και της νοσηλευτικής φροντίδας.

 

Κύρια αποστολή του Ιπποκράτειου Ιδιωτικού Νοσοκομείου είναι η βελτίωση της ζωής και η διαφύλαξη της υγείας των ασθενών, μέσω της πρόσβασης σε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υψηλής ποιότητας περίθαλψης και φροντίδας, οικονομικά προσιτής, που παρέχεται με αφοσίωση, ακεραιότητα και σεβασμό προς όλους τους ασθενείς.

 

Το Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο συνεργάζεται σήμερα με πέραν των 70 ιατρών, από τους οποίους οι 21 ιατροί είναι και οι μέτοχοι του και οι υπόλοιποι εσωτερικοί και εξωτερικοί συνεργάτες. Εργοδοτεί γύρω στα 100 άτομα εκπαιδευμένο και προσοντούχο προσωπικό και διαθέτει 38 σύγχρονες κλίνες, σε σουίτες, μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια καθώς και Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας πλήρως εξοπλισμένη.

 

Μέσα στο Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο λειτουργούν τέσσερα πλήρως εξοπλισμένα και υπερσύγχρονα χειρουργεία, κλινικό εργαστήριο Αιματολογίας, Βιοχημείας και Μικροβιολογίας καθώς και ένα σύγχρονο Κέντρο Ογκολογίας/Ανοσολογίας με ένα πλήρως διαπιστευμένο από το κράτος εργαστήριο παρασκευής Χημειοθεραπείας. 

 

Διαθέτει υπερσύγχρονο Τμήμα Ακτινολογίας (πλήρως εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας ακτινοσκοπικό, αξονικό τομογράφο,digital μαστογράφο, υπερηχογράφο, μηχάνημα οστεοπόρωσης, μηχάνημα πανοραμικών ακτινογραφιών καθώς και κινητό ακτινογραφικό),Τμήμα Μαιευτικής και Γυναικολογίας, Χειρουργικό και Παθολογικό Τμήμα καθώς και Ενδοσκοπικό Τμήμα.

 

Πολύ σύντομα θα αρχίσει τη λειτουργία του επί 24ωρου βάσεως, ένα πλήρως εξοπλισμένο και επανδρωμένο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών και Επειγόντων Περιστατικών καθώς και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Επιπλέον το Νοσοκομείο διαθέτει δύο ασθενοφόρα με όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό και στελεχωμένο με έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό πιστοποιημένο με το δίπλωμα ALS (advanced Life Support). ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

 

Το Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο είναι το πρώτο Ιατρικό Κέντρο της Κύπρου που εισήγαγε και έθεσε σε εφαρμογή από το 2008 το ρομποτικό χειρουργικό σύστημα da Vinci. Με το σύστημα αυτό έχουν διεκπεραιωθεί μέχρι σήμερα με εξαιρετική επιτυχία, από τις ομάδες των ειδικά εκπαιδευμένων ιατρών του Κέντρου, πέραν των 1,200 ρομποτικών χειρουργικών επεμβάσεων στον τομέα της ουρολογίας, γενικής χειρουργικής, γυναικολογίας και θωρακοχειρουργικής. 

 

CLICK HERE - Da Vinci Robotic Surgical System Team

 

Το Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο συνεργάζεται επίσης με εκπαιδευτικά ιδρύματα, εκπαιδεύοντας στους χώρους του, φοιτητές των ιατρικών και νοσηλευτικών σχολών. Πιο συγκεκριμένα συνεργάζεται με:

 

 • Το St George’s School of Medicine - London / Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Λευκωσίας.
 • Την Ιατρική Σχολή Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
 • Τις  Νοσηλευτικές Σχολές Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
 • Τα Τμήματα Διατροφολογίας Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

 

Η ημέρα της εισαγωγής

Όταν φτάσετε στο Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο, να προχωρήσετε στο Τμήμα Υποδοχής & Εξυπηρέτησης Ασθενών που βρίσκεται στο ισόγειο. Βεβαιωθείτε ότι είστε στο νοσοκομείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν από τη χειρουργική επέμβασή σας, προκειμένου να ολοκληρώσετε τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες και να μεταφερθείτε στο δωμάτιό σας.

 

Θα πρέπει να υπογράψετε το Έντυπο Συγκατάθεσης Ασθενή για την τήρηση και προστασία των προσωπικών σας δεδομένων (βάσει της πολιτικής προστασίας δεδομένων, Γενικός Κανονισμός ΕΕ2016/679) και στη συνέχεια να συμπληρώσετε το Έντυπο Εισαγωγής Ασθενούς.

 

Για το λόγο αυτό απαιτείται να:

 • Παρουσιάσετε το δελτίο ταυτότητας σας ή το διαβατήριο σας.
 • Έχετε το ιατρικό ιστορικό σας: αντίγραφα από οποιαδήποτε ιατρική πληροφορία έχετε, όπως ακτινογραφίες, αποτελέσματα εξετάσεων, διαγνώσεις, κατάλογο φαρμάκων που παίρνετε κτλ.
 • Παρουσιάσετε στοιχεία ιδιωτικής ασφάλειας (κάρτα νοσηλείας ή οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό στοιχείο ασφάλισης προβλέπει η ασφαλιστική σας εταιρεία). Στο νοσηλευτήριό μας ισχύουν όλες οι ιατρικές ασφάλειες, ο ασθενής όμως πρέπει να γνωρίζει ότι η ιατρική ασφαλιστική κάλυψη είναι σύμβαση μεταξύ του ίδιου και της ασφαλιστικής του εταιρείας. Η τελική ευθύνη τακτοποίησης των ιατρικών εξόδων είναι υποχρέωση του ιδίου του ασθενούς, εάν δεν τα καλύπτει πλήρως η ασφαλιστική του εταιρεία.
 • Έχετε μετρητά, προσωπική επιταγή ή πιστωτική κάρτα (σε περίπτωση που δεν υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη) για να διευθετήσετε την προκαταβολή που απαιτείται για την επέμβαση και νοσηλεία σας. Ο θεράπων ιατρός σας, οφείλει να σας έχει ενημερώσει εκ των προτέρων με το ενδεικτικό προϋπολογιζόμενο κόστος. Κατά την αναχώρησή σας από το νοσηλευτήριό μας, θα σας παραδοθεί αναλυτικό τιμολόγιο με όλες τις χρεώσεις και θα πρέπει να καλύψετε την οποιαδήποτε διαφορά προκύψει. Ενημερώνεστε επίσης ότι τόσο για τους κατόχους ασφαλιστικών συμβολαίων όσο και για τους ιδιώτες ασθενείς, το νοσηλευτήριό μας απαιτεί όπως κατά την εισαγωγή σας κάποιο συγγενικό ή άλλο πρόσωπο υπογράψει επιπρόσθετα την ανάληψη οικονομικής υποχρέωσης πληρωμής των ιατρικών εξόδων.

 

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εισαγωγής σας, ο ιατρικός σας φάκελος θα παραδοθεί στον υπεύθυνο του θαλάμου νοσηλείας και θα οδηγηθείτε στο δωμάτιο σας για να τακτοποιηθείτε. Το προσωπικό του Τμήματος Υποδοχής & Εξυπηρέτησης Ασθενών και των θαλάμων, θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για να σας παρασχεθεί το δωμάτιο της επιλογής σας, όμως δυστυχώς δεν είναι πάντοτε δυνατό να εγγυηθούμε τη διαθεσιμότητα του δωματίου που επιθυμείτε κατά την ημέρα της εισαγωγής σας.

 

Σε όλες τις περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων των έκτακτων περιστατικών, ο ασθενής είναι υποχρεωμένος να παρουσιάσει την πολιτική του ταυτότητα καθώς και την κάρτα ασφαλιστικής κάλυψης ή να καταβάλει την αναγκαία προκαταβολή αν δεν έχει ασφάλεια, μέσα σε 24 ώρες από την εισαγωγή του. 

 

Προσωπικά Αντικείμενα: Σας συστήνουμε να έχετε μαζί σας τα πιο κάτω προσωπικά αντικείμενα που θα σας είναι απαραίτητα κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο νοσηλευτήριο:

 

 • Είδη ατομικής υγιεινής, όπως οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, σφουγγάρι πλύσης, σαπούνι, σαμπουάν μαλλιών, βούρτσα μαλλιών, πετσέτα προσώπου και μπάνιου.
 • Εσώρουχα, πιτζάμες / νυχτικό, ρόμπα και παντόφλες.
 • Γυαλιά μυωπίας, φακούς επαφής, ακουστικά βοηθήματα, τεχνητή οδοντοστοιχία κ.α. φροντίστε να τα διατηρείτε στις προστατευτικές τους θήκες όταν δεν χρησιμοποιούνται, για να μην χαθούν ή καταστραφούν. Ίσως να θέλετε να φέρετε μαζί σας ένα βιβλίο ή το laptop σας.

 

Αποφύγετε να φέρετε μαζί σας οποιαδήποτε πολύτιμα αντικείμενα ή κοσμήματα καθώς το νοσηλευτήριο δεν φέρει καμιά ευθύνη για την απώλεια τους. Πληροφορείστε όμως ότι παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους ασθενείς να παραδώσουν τα πολύτιμα προσωπικά τους αντικείμενα για φύλαξη.

 

 

Νοσηλεία

 

Δωμάτια Νοσηλείας

Το Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο διαθέτει μονόκλινα, δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια, καθώς και σουίτες, πλήρως εξοπλισμένα για να σας εξυπηρετήσουν όσο το δυνατό καλύτερα κατά τη διάρκεια της παραμονής σας. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν δικό τους μπάνιο ή ντουζιέρα, τηλεόραση, τηλέφωνο, πρόσβαση στο internet, κεντρικό σύστημα κλιματισμού και κουδούνι για κλήση του νοσηλευτικού προσωπικού.

 

Ενημερώνεστε ότι:

 • Τα νοσοκομειακά κρεβάτια είναι πιο στενά και υψηλότερα από τα κρεβάτια που έχετε στην οικία σας, οπότε φροντίστε να είστε προσεκτικοί όταν ξαπλώνετε. Εάν έχουν τοποθετηθεί προστατευτικά στο κρεβάτι σας, αυτά είναι για τη δική σας ασφάλεια. Μην τα αφαιρείτε, καθώς έχουν τοποθετηθεί για την αποφυγή ατυχημάτων.
 • Τα περισσότερα έπιπλα του δωματίου σας είναι με ρόδες, γι’ αυτό δεν πρέπει να στηρίζεστε σε αυτά.
 • Παρ όλον ότι οι Προϊστάμενοι Θαλάμων θα έχουν επιθεωρήσει τους χώρους διαμονής σας, θα το εκτιμούσαμε ιδιαίτερα να αναφέρετε άμεσα την οποιαδήποτε δυσλειτουργία ή ανεπάρκεια που ενδεχομένως να έχετε παρατηρήσει στον εξοπλισμό του δωματίου σας.
 • Πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουδούνι κλήσης των νοσηλευτών όταν χρειάζεστε κάτι.
 • Αν στο δωμάτιό σας νοσηλεύεται κιαι άλλος ασθενής που χρειάζεται βοήθεια, μπορείτε να καλέσετε εσείς τους νοσηλευτές από το δικό σας κουδούνι.
 • Δεν πρέπει να απομακρύνεστε από το δωμάτιό σας χωρίς να ενημερώνετε το νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο έχει την ευθύνη σας. Αν χρειάζεται να επισκεφθείτε άλλα τμήματα του νοσηλευτηρίου για εξετάσεις, θα πρέπει να συνοδεύεστε από κάποιο νοσηλευτή. 

 

Διατροφή 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο νοσηλευτήριό μας, θα σας παρέχετε πρωϊνό, μεσημεριανό γεύμα, δείπνο καθώς και διάφορα ροφήματα. Αν επιθυμείτε οποιοδήποτε άλλο φαγητό από αυτό που παρέχεται στο νοσηλευτήριο, ενημερώστε έγκαιρα τους νοσηλευτές μας και νοουμένου ότι συμφωνεί και ο θεράπων ιατρός σας, τότε θα ικανοποιήσουμε την επιθυμία σας.

Στόχος μας είναι να προωθήσουμε την υγιεινή διατροφή και να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι ασθενείς μας λαμβάνουν κατάλληλη και θρεπτικά ισορροπημένη διατροφή κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νοσηλευτήριό μας. Για τούτο και το πρόγραμμα διατροφής μας ετοιμάζεται σε συνεργασία με τα Τμήματα Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου. 

 

Έλεγχος Λοιμώξεων

Το Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο εφαρμόζει Πρόγραμμα Ελέγχου Λοιμώξεων, ακολουθώντας διεθνείς κανόνες για τον έλεγχο των νοσοκομειακών λοιμώξεων.

 

Για να περιοριστεί ο κίνδυνος λοίμωξης κατά την νοσηλείας σας, καλείσθε όπως:
 • Πλένετε τα χέρια σας πριν και μετά τη χρήση της τουαλέτας.
 • Πλένεστε με αντισηπτικό σαπούνι αν σας το εισηγηθεί το νοσηλευτικό προσωπικό (ανάλογα με την επέμβαση και θεραπεία).
 • Ζητήσετε από φίλους και συγγενείς σας που έχουν κάποιο σύμπτωμα λοίμωξης (π.χ. βήχα, φτέρνισμα, πυρετό, διάρροια κτλ.) να μην σας επισκεφθούν ή και να αποχωρήσουν λόγω ιατρικής οδηγίας. 
 • Αποφεύγετε να κάθεστε στα κρεβάτια άλλων ασθενών καθώς και να μην επιτρέπετε στους επισκέπτες σας να κάθονται στο κρεβάτι σας. 
 • Περιορίστε τον αριθμό των επισκεπτών μέσα στο δωμάτιο σας.

 

Επισκεπτήριο

Οι ώρες του επισκεπτηρίου είναι: 10:00 – 14:00 και 16:00 – 19:00 /span>

 • Για δική σας προστασία, δεν επιτρέπεται η είσοδος πέραν των 2 επισκεπτών στο δωμάτιο σας ταυτόχρονα, ενώ καλείσθε να σέβεστε την ησυχία του ασθενή που πιθανώς να νοσηλεύεται στο ίδιο δωμάτιο μαζί σας.
 • Απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος παιδιών κάτω των 10 ετών στους νοσηλευτικούς θαλάμους του νοσηλευτηρίου.
 • Οι επισκέπτες πρέπει να αποχωρούν από το δωμάτιο όταν οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό εισέρχονται για εξέταση των ασθενών. Η οικογένεια, τα αγαπημένα σας πρόσωπα και οι φίλοι σας παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ψυχολογία του ασθενούς και στη γρήγορη ανάρρωση του, γι’ αυτό και ενθαρρύνουμε να έρχονται για επίσκεψη. Όμως ταυτόχρονα είναι πολύ σημαντικό να σεβόμαστε τον χώρο του νοσηλευτηρίου, να διατηρούμε χαμηλούς τόνους και να μην ενοχλούμε με την συμπεριφορά μας τους άλλους ασθενείς . Επίσης πρέπει να αποφεύγονται συγκεντρώσεις επισκεπτών στους διαδρόμους του νοσηλευτηρίου. Υπάρχουν καθιστικά / χώροι αναμονής που μπορούν να εξυπηρετούν τους επισκέπτες σας.

 

 

Πριν από την αναχώρηση σας

 

Η ημέρα αναχώρησής σας από το Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο αποφασίζεται από το θεράποντα ιατρό σας, ο οποίος θα ενημερώσει τόσο εσάς όσο και το νοσηλευτικό προσωπικό.

 

Την ημέρα αυτή βεβαιωθείτε ότι:

 • Σας έχουν δοθεί όλα τα σχετικά έντυπα της αναχώρησής σας μαζί με την ιατρική έκθεση (εξιτήριο).
 • Έχετε συζητήσει με το θεράποντα ιατρό σας τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε μετά την αναχώρησή σας και έχετε κατανοήσει πλήρως τις οδηγίες του.
 • Έχετε επιστρέψει οποιοδήποτε εξοπλισμό του νοσηλευτηρίου τον οποίο ενδεχομένως να έχετε χρησιμοποιήσει.
 • Έχετε διευθετήσει το οποιοδήποτε υπόλοιπο από το κόστος της επέμβασης και νοσηλείας σας. Ο υπεύθυνος του Τμήματος Υποδοχής & Εξυπηρέτησης Ασθενών θα σας προσκομίσει αναλυτικό τιμολόγιο με όλες τις χρεώσεις των υπηρεσιών, των φαρμάκων και των αναλωσίμων που χρησιμοποιήθηκαν κατά την επέμβαση και νοσηλεία σας. Αν έχετε οποιαδήποτε διευκρινιστική ερώτηση, παρακαλείσθε να την υποβάλετε χωρίς δισταγμό. Θα πρέπει στη συνέχεια να τακτοποιήσετε το υπόλοιπο του λογαριασμού σας είτε σε μετρητά, είτε με προσωπική επιταγή ή με πιστωτική κάρτα. Ο λογαριασμός του νοσηλευτηρίου πρέπει να εξοφλείται πλήρως την ημέρα αναχώρησης του ασθενή.
 • Έχετε τακτοποιήσει και τον λογαριασμό σας προς τον προσωπικό σας Ιατρό, εάν δεν το έχετε ήδη πράξει.

 

 

Γενικές πληροφορίες

 

Ασφάλεια:

Το νοσηλευτήριό μας εφαρμόζει σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων και Εκτάκτων Καταστάσεων. Όλο το προσωπικό μας είναι εκπαιδευμένο στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων. Σε περίπτωση που προκύψει μια έκτακτη κατάσταση, παραμείνετε ψύχραιμοι και ακολουθείστε τις οδηγίες του προσωπικού.

 

Χώρος στάθμευσης:

Υπάρχει χώρος στάθμευσης εντός του κτιρίου του νοσοκομείου καθώς και στην οδό Μαχαιρά (έναντι αντιτίμου).

 

Καφετέρια:

Στο υπόγειο (-1) λειτουργεί καφετέρια Second Cup καθημερινά εκτός Κυριακής. 

 

Μας ενδιαφέρει η γνώμη σας

Στόχος μας είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών μας. Λαμβάνοντας υπόψη πόσο ξεχωριστό είναι το κάθε περιστατικό, παρέχουμε την υψηλότερη εξατομικευμένη φροντίδα στον κάθε ασθενή.

 

Πολύ σημαντικό ρόλο στη βελτίωση των υπηρεσιών μας παίζει η δική σας άποψη. Οι όποιες παρατηρήσεις / προτάσεις που ενδεχομένως έχετε, παρακαλείσθε να τις υποβάλετε καθ’ ότι μπορούν να βελτιώσουν την υψηλή ποιότητα της φροντίδας που θα λάβετε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας σας ή τυχόν μελλοντικής παραμονής σας στο Νοσηλευτήριο.

 

Θα το εκτιμούσαμε λοιπόν ιδιαίτερα αν συμπληρώνατε το σχετικό ερωτηματολόγιο, το οποίο έχουμε ετοιμάσει και είναι διαθέσιμο στους θαλάμους και στο Γραφείο Υποδοχής & Εξυπηρέτησης Ασθενών, βοηθώντας μας έτσι στη διαμόρφωση ή βελτίωση των υπηρεσιών μας. Τα ερωτηματολόγια τυγχάνουν εχέμυθου και υπεύθυνου χειρισμού από τους αρμόδιους.

Specialties

 • ANESTHESIOLOGY CLINICS
 • CARDIOLOGY CLINICS
 • ENDOCRINOLOGY-METABOLISM CLINICS
 • GASTROENTEROLOGY CLINICS
 • GASTROINTESTINAL ENDOSCOPY CLINICS
 • IMMUNOLOGY AND ALLERGY CLINICS
 • INTENSIVE CARE CLINICS
 • MEDICAL CLINICS
 • NEUROSURGERY CLINICS
 • NURSING
 • OPHTHALMOLOGY CLINICS
 • ORAL - MAXILLOFACIAL SURGERY CLINICS
 • ORTHOPEDIC CLINICS
 • OTOLARYNGOLOGIC CLINICS
 • PEDIATRIC CLINICS
 • PRIVATE HOSPITALS
 • PULMONARY CLINICS
 • RADIOLOGIC CLINICS
 • SURGICAL CLINICS
 • SURGICAL PATHOLOGY CLINICS
 • UROLOGIC CLINICS

Photo Gallery

0  Review(s)

 • WE TAKE REVIEWS VERY SERIOUSLY AND DO NOT ALLOW ANY ABUSE. PLEASE PROVIDE ONLY TRUE INFORMATION. ANY ABUSIVE REVIEWS WILL NOT BE PUBLISHED.

Leave Your Review

Please Login To add Review